Предстоящи Събития

Българските студенти в Карлсруе, Германия ще отбележат 3 март

26 февруари 2013

 

Тази неделя, точно на 3 март, българските студенти в Карлсруе, Германия ще отбележат по традиция Националния празник на България. Организатор е Българското академично сдружение „Кирил и Методий”, което на 27 ноември миналата година чества 10-годишнината от своето основаване.
 
През изминалото десетилетие сдружението е организирало многобройни инициативи, посветени на българската култура и традиции и на взаимното опознаване и сближение. Сред тях са фолклорни концерти, вечери на българското кино, изложби, информационни щандове с презентация на историческите забележителности и туристическите обекти в нашата страна.
 
По повод на Националния ни празник младите българи в Карлсруе ще имат възможност да се насладят на фолклорни изпълнения от различи етнографски области в България, да участват във викторина с въпроси от родната история, да опитат кулинарни специалитети от националната ни кухня.
 
Публикуваме поканата, изпратена от Управителния съвет на академичното сдружение „Кирил и Методий”.
 
Здравейте скъпи приятели! :)

Наближава 3ти март - националният празник на Република България!!! Тази година се навършват 135 години от подписването на Санстефанския мирен договор и официалното освобождаване на България от османско робство.
 
Заповядайте на честването на празника, което ще се проведе на 03.03 (неделя) в

Festsaal im Studentenhaus
Adenauerring 7
76131 Карлсруе

Вход: 18:00 часа
Начало: 18:30 часа

В програмата сме включили традиционни народни танци, музика от различни краища на България и още изненади!

Както всяка година, в края на нашата програма ще имате възможност да опитате от традиционните български манджи, приготвени с любов. Ще се радваме, ако имате възможност и желание да се включите в готвенето!
(Всеки може да направи нещо вкусно и да го сподели с нас:))

Нека си припомним значението на този исторически ден за нас българите, да почувстваме онова свято нещо, извоювано ни от нашите прадеди, което винаги ще ни свързва, където и по света да се намираме и никога няма да ни остави да забравим откъде сме тръгнали. Каним ви да почетем паметта на всички тези, отдали живота си за свободата на нашата родина и да се почувстваме просто заедно на организираната от нас вечер в чест на националния ни празник.
 
Молим ви да сте дойдете навреме, за да осъществим цялата програма, която сме ви замислили :)
Не пропускайте да станете част от тази значима и хубава българска вечер.
Очакваме ви!