ПОСТИЖЕНИЯ

12 патриотични филма представят България в проект на "Глобус медия груп"

07 февруари 2013

 

Националният видеокаталог ще се разпространява безплатно в читалища и училища
 
Първото и уникално по рода си издание - националният видеокаталог "Това е България", вече е факт. Той съдържа 12 диска, тиражирани в DVD и Blu-ray формат.
Филмите ще се разпространяват безплатно в читалища, училища, университети, български културни центрове в чужбина.
Идеята е да представим страната пред света с нейните културни и исторически забележителности, традиции и ценности. В същото време желаем да накараме всеки българин, където и да се намира, да "носи" отечеството в сърцето си, обявяват авторите на видеокаталога.
Искаме сънародниците да се гордеят с миналото, с богатствата и мъдростта, с които Господ е дарил България, казват още създателите на проекта от "Глобус медия груп". Клипът на видеокаталога вече е гледан от над половин милион души от цял свят.
Филмите, които са озвучени на шест езика, са следните: "От зората на времето", "Отблясъци от миналото", "Приказка за нашия дом", "Между изтока и запада", "В ритъма на сезоните", "Жарава от спомени", "Неугаснали традиции", "Духът на българите", "По пътя на виното", "Вода от извора на времето", "Тайните на гостоприемното море", "От изгрев до изгрев".
Публикува се по:
http://duma.bg/node/48012
снимка: Седемте рилски езера