КАЛЕЙДОСКОП

Коледно вълшебство в Лион, Франция

10 януари 2013

 

Коледа в българското училище „Иван Вазов” в Лион
„Звънкат звънчетата коледни песни
Радост ни носят и гости чудесни...“
Звън от звънчета и радостни детски гласчета привлякоха малки и големи на приказен детски спектакъл. Той се състоя на 15 декември и беше специално подготвен от учениците в българското училище „Иван Вазов“ в Лион.
Нетърпеливи да посрещнат Дядо Коледа, малките ни възпитаници вложиха  невероятни умения да пеят, рецитират и танцуват. Залата се изпълни с вълшебни създания: феи, джуджета, снежни принцеси..., които увлякоха публиката в неповторимо коледно вълшебство.
И Дядо Коледа чу детските песни. Пристигна с чувал, пълен с подаръци. Включи се в детската веселба и изигра с децата „Танца на пингвините“.
Публиката подкрепи малките артисти, аплодирайки и тананикайки незабравимите коледни песни. Като награда за изпълнените прекрасни песни и танци, малчуганите получиха от добрия старец така жадуваните подаръци.
Спектакълът продължи с хумористичен видео клип, подготвен от по-големите ученици. В него те предложиха закачка - училището е място не само за учене, но и за забава...Постараха се да ни развеселят. Смехът в залата бе своеобразна оценка на артстичните им дарби.
Подаръци получиха и някои по-възрастни щастливци, които участваха в организираната коледна томбола.
Накрая се проведе първият по рода си кулинарен конкурс за традиционни български сладки и солени деликатеси. Публиката трябваше да дегустира и избере най-доброто кулинарно изпълнение измежду „Казанлъшки прасковки“, „Бабината баница“, „Софийски тиквеник“ и т.н.
Тържеството завърши в ритъма на кръшни български хора, в които се включиха малки и големи.
В този прекрасен съботен ден, огрян от благосклонното зимно слънце, всеки си тръгна с усмивка на лицето и топлина в сърцето.
Материалът е изпратен от г-жа Стелиана Николов, Лион, Франция