Предстоящи Събития

Музикална класика и български танци в Антверпен, Белгия

04 януари 2013

 

Българо –белгийската асоциация в Антверпен BuBelFriends честити новата година на своите приятели. Пожелава им здраве и щастие.
Асоциацията кани своите BuBel приятели на празничен концерт, в който ще вземат участие прекрасни музиканти –Георги Спасов(акордеон) и Даниела Кочева(пиано).
Концертът ще се състои на 07.01 2013 г. от 20.00 ч. в „MusiekstudiodeSingel ,Desguinlei 25, 2018 Antverpen.Вход: 10 euro.
В програма ще прозвучат произведения на Хайдн, Франк, Семьонов, Валпола, Галиано…и импровицзации.
Мария Клейманс горещо препоръчва на всички почитатели на музиката и голямото изкуство да видят този концерт и уникалните изпълнения на музикалната класика на акордеон. Изживяването ще бъде изключително. Предстои незабравима вечер, споделя оперната певица.
След произведенията на музикалната класика, събралите се ще имат и удоволствието да се насладят на български танци, изпълнени от състава „Светулка”, ръководен от хореографа Светла Станчева.
Българо-белгийската асоциация BuBelFriends, създадена и ръководена от г-н Иво Добрев, е от емблематичните за региона и страната сдружения. Държи особено на културата и осъществяването на междукултурния диалог, както и на развитието на образователен проект за българските деца в чужбина.