Предстоящи Събития

Български художник, познат от"Матрицата" и "Аватар", с изложба в София

13 декември 2012

 

Галерия „Средец” в столицата за пореден път през тази година предлага среща на почитателите на изобразителното изкуство с произведения на талантливи българи, изявяващи се в чужбина.
През  декември посетителите на галерията могат да открият творчеството на Любомир Христов и Ралица Стоицева в наредената изложба с техни произведения, озаглавена „Вибрации от два свята”.
Любителите  на седмото изкуство познават Любомир Христов с участието му при изработването на специалните ефекти за мега продукции, като "Аватар", "Последният самурай," "Матрицата" 2 и 3, "Мумията", "300", "Момчетата чудо", "Армагедон" и "Карибски пирати".
Творецът е работил и за претендентите за "Оскар" "Животът на Пи" и Арго. Той е собственик на Christov Effects & Design в Лос Анджелис.
Ралица Стоицева е завършила специалност "плакат" в Националната академия по изкуства. Обича живописта, представила е  над 10 самостоятелни изложби..
Творби на художничката се намират в колекции на фондация Art Dialog в Париж, в Националната художествена галерия, както  и в частни колекции в САЩ, Франция, Италия, Германия, Аржентина и Гърция.