Предстоящи Събития

Вицепрезидентът Маргарита Попова се среща с българската общност в Кипър

04 декември 2012

 

 
Вицепрезидентът Маргарита Попова е на тридневно работно посещение в Кипър. Програмата й предвижда много срещи с наши сънародници, както и разговори с представители на най-високо държавно ниво в Кипър. На тържествена церемония днес, Попова ще открие барелеф на Апостола на Свободата Васил Левски пред сградата на българското посолство в Никозия.

Необходимите близо 6000 евро за изработването и поставянето на паметника бяха събрани от българи и кипърци в мащабна дарителска кампания, която продължи 10 месеца. Вицепрезидентът ще пререже лентата на новата сграда на консулската служба. След цялостния ремонт и модернизация тя напълно отговаря на шенгенските изисквания.

Маргарита Попова ще има и среща с представители на българската общност в Кипър, на която ще се обсъдят важни за сънародниците ни проблеми. Тя ще разговаря с представители на Кипърско-българската бизнес асоциация. Предвидено е и посещение в българското съботно-неделно училище в град Пафос - едно от седемте български училища на острова.

Попова ще разговаря и с представители на страната домакин на най-високо ниво. Програмата включва среща с президента на Кипър, с председателя на парламента, с министъра на външните работи, с архиепископа на Кипър и с кмета на Никозия.
 
Източник: БНР
Публикува се по:
http://bnr.bg/sites/horizont/Politics/World/Pages/popova_kipur0412.aspx