КАЛЕЙДОСКОП

Българско училище в Дюселдорф отвори врати

23 октомври 2012

 

 
На 6 октомври 2012 се състоя официалното откриване на учебната 2012/2013 година в Дюселдорф. За първа година Немско-Българско Дружество „Дунав”NRW e.V. предоставя възможност на деца в предучилищна възраст, както и на деца в първи и втори клас да изучават разширено български език и литература.
 
Учебните занятия се провеждат веднъж в седмицата за всяка една отученическите групи и са по модел на програмата към Министерството наобразованието, младежта и науката за изучаване на български език илитература в неделни училищна извън границите на България „Роден език икултура зад граница”. Държавната агенция за българите в чужбина осигури учебници за успешния старт.
 
В деня на откриването на учебната 2012/2013 г. дружеството поставиначало на едно дълго планувано начинание, подкрепено от заинтересовани родители и деца. По стара българска традиция учебните занятия бяха открити официално с училищен звън и питка с мед. Програмата пооткриването включваше педагогическа и танцова част.
 
В рамките напедагогическата част, която беше проведена от учителката Аглика Христозова, децата участваха в забавни игри и занимания.
 
Под ръководството на Ирина Стефанова, учителка по български народни танци в дружество "Дунав", бяха проведени интересни танцовизанимания за деца, съпроводени от весели детски песнички.
 
Дружество "Дунав" пожелава на всички свои ученици "на добър час" и много успехи по пътя на знанието!
 
Информацията е изпратена от г-жа Десислава Стефанова, председател на Германско-българското дружество „Дунав”