КАЛЕЙДОСКОП

Българско включване във Форума на езиците в Лион, Франция

09 октомври 2012

 

Представители на Асоциация „Ешанж Рон-Алп Бюлгари”, Асоциация „Български език и култура – европейско културно наследство” и Асоциация „От извора” участваха във Форума на езиците, който се състоя на 23 септември.
Третото издание на форума потвърди нарастващият интерес на участниците към проявата. В най-новото издание на инициативата си дадоха среща хора, представящи 80 езика или с 20 повече от 2011 година.
Проявата беше организирана от Асоциация „Европа” заедно с община Лион и кметството на гр.Лион.На щандовете бяха изложени книги и списания, богато илюстрирани издания. Аниматори/сътрудници от асоциациите разясняваха и ориентираха любознателните.
В 11.20 от Асоциация „От извора” представиха български народни песни и танци.
Българският щанд беше един от най-посещаваните. Нашето училище „Иван Вазов” – Лион  предложи на посетителите всеки сам да напише на картонче името си на кирилица, което да използва за отбелязване в книга.
За добрата организация на щанда ни се грижиха Анита, Радослав, Димитрина, Лилия, Евгения и малката Александра, която е едва на 11 години. Денят беше изпълнен с добро настроение и много усмивки.
Информацията е предоставена от г-жа Лилия Каниар, Лион, Франция