ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

"Без граници" представя успели млади български музиканти в чужбина

26 септември 2012

 

 

 

 
Концерт:
Чад Левковиц Браун – саксофон, Мартин Дойкин - бас, Милен Кукошаров - пиано, Митко Димитров – барабани, Алекс Стоянов – флейта.

Къде:
28 септември 2012 г.
София Лайф Клуб
21:00 ч.


Проектът "Без граници" представя историите на успели млади българи по света.

Изригването на вулкана Еяфятлайокул през април 2010 г. преобръща съдбата на младия архитект Иван Драгошински, който изпуска самолета за София, тъй като лондонското летище е затворено. Иван смятал, че няма да успее да се установи във Великобритания, където е последвал любовта на живота си.
 
Само ден след като Иван не се качва на самолета за София, той получава предложение за мечтаната работа, остава в английската столица. Днес той е преуспяващ архитект и живее щастливо с дамата на сърцето си.

Това е една от многото истории на млади българи, разказани от фотографа Блага Димитрова в проекта "Без граници".
 
За трета поредна година проектът дава възможност на публиката да се срещне със значими български музиканти, които живеят и творят там, където тяхната музика ги е отвела.
 
В проекта посредством езика на фотографията, видеото и текста са представени млади музиканти и хора на изкуството, които живеят и творят някъде по света – Барселона, Цюрих, Лондон, Чикаго... Популярните артисти Лили Йончева и братя Владигерови също са част от проекта.

Водени от тъжната статистика, според която повечето талантливи млади хора си тръгват от България, Блага Димитрова и съпругът й, барабанистът Митко Димитров, решават да посветят време и усилия за създаването на проекта "Без граници", в който да се представят у нас истински стойностните постижения на българите зад граница.
 
През 2010 година на пет концерта в София са представени петнайсет музиканти, сред които Христо Късметски, Георги Корназов, Владо Карпаров... През 2011 проектът запознава българската публика с музиканти и архитекти от Лондон.

С подкрепата на шотландското уиски Grant’s, на 28 септември в Sofia Live Club ще бъдат разказани историите на млади български класически и джаз музиканти, които живеят и творят в САЩ и работят със световно известни имена като Йо Йо Ма, Джо Ловано, Джордж Гарзон.
 
На снимката от ляво на дясно: басиста Мартин Дойкин, саксофониста Чад Левковиц Браун и барабаниста Митко Димитров.
Фотограф: София Лайф Клуб
 
Публикува се по: