КАЛЕЙДОСКОП

Изучават роден език в Грац, Австрия

26 септември 2012

 

Под звуците на кръшна българска ръченица, на символичната дата -  15-ти септември, училище „Никола Й. Вапцаров“ в Грац, отвори за втори пореден път врати за своите ученолюбиви възпитаници. Класната стая се оказа почти тясна за всички деца, родители и  гости на тържеството. Но в съцата и душите ни бе светло, радостно и просторно, защото нашето просветно дело бе увенчано с успех!През тази учебна година са записани 22 деца, разпределени в две паралелки.
  
Тази учебна 2012/13 година училище „Н. Вапцаров“ ще работи по програмата „Роден език и култура зад граница“ на МОМН на Република България, което ни прави много горди и ни мотивира за още повече успехи и постижения през настоящата учебна година.
 
 
С ритуална питка, мед и здравец учителите и ръководителите на училището пожелаха на добър час на всичките 22- ма ученика, които ще се обучават безплатно в класните стаи на училище „Никола Вапцаров“ в Грац.
  
Отец Тенчо от православната черква във Виена, който ни одостои със своето присъствие на нашия празник, пожела здраве и успехи през цялата учебна година! Точно на 15-ти септември, народният артист Николай Урумов игра моноспектакъла „Лалугер“ в Грац. Той също ни пожела много успехи в просветното дело.
 
 
Да ни е честит първия учебен ден!
Десислава Опел
Ръководител на Българско училище „Никола Вапцаров“ в Грац, Австрия