Предстоящи Събития

В Антверпен, Белгия предстои откриването на новата учебна година в българското училище „Св.Св.Кирил и Методий”

29 август 2012

 

Скъпи приятели, деца и родители,
 
Във връзка с откриването на четвърта учебна година за българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Антверпен предлагаме на вниманието ви няколко практични уточнения:
 
Дата: 2 септември (неделя)
Място: „De Doorzetters”, Boomsesteenweg 269, 2020 Antwerpen (където се провеждаха и досега занятията).
 
11.00ч. – Откриване (с кафе, сокчета и кроасани)
11.30ч. – Записване на всички (нови и стари) ученици
12.30ч. – Разпределение на групите според езиковото ниво и провеждане на общо редовно уч. занятие – входно тестуване (за всички).
13.00ч. – Раздаване на учебници
 
На този ден ще се ще се споделят и решат важни организационни въпроси свързани с графика на занятията, учебното ниво/клас на всеки ученик, адаптираните учебни програми, извънкласните дейности и др. Затова молим ВСИЧКИ ученици с родителите си (от всички групи) да присъстват на откриването.
 
ДНИ и ЧАСОВЕ на занятията(според броя и интереса на записаните – предстои доуточняване):
 
Подготвителна група (3-6 годишни) – неделя 10.00 – 12.35ч.
Смесен клас (6-12 годишни) – неделя 13.00 – 15.35ч.  
 
ГОДИШНА ТАКСА:
€ 200
Допълнителна информация:
Ще направим тази година още по-интересна и увлекателна и всички заедно ще положим усилия да поддържаме пламъка в сърцата на децата ни, защото и самите ние сме убедени в стойностите на това начинание. Искрата ще запалят учителките Мария Камбурова и Диана Маркова, които ще се редуват в провеждането на занятията, за да се улесни преподаването (особено на смесения клас), а също така и извънкласните и организационни дейности.
 
За учебната програма накратко може да се спомене, че „четмото и писмото” ще са приоритетни, но без прекалено впускане в сложни граматически подробности. Освен това, ще се обръща още повече внимание от преди на изучаването и практикуването на българските традиции, обичаи, история и празници, ще се организират игри и сценки, ще се разучават нови стихчета и песни...
 
Благодарим и с радост ви очакваме на 2 септември!
 
Информация изпратена от Иво Добрев, председател на Българо-белгийска асоциация „BUBELFRIENDS”, Антверпен, Белгия