Предстоящи Събития

Международен фестивал в Дряново и Трявна събира млади българи от целия свят

25 юли 2012

 

На 27, 28 и 29 юли 2012 година в живописните балкански градове Трявна и Дряново ще се проведе тридневен Международен фестивал, под надслов „БЪЛГАРИЯ – ТРАДИЦИИ И КУЛТУРА, ДРЯНОВО И ТРЯВНА – ОБИТЕЛ НА БЪЛГАРЩИНАТА”.Фестивалът е по инициатива на Сдружение „България може”и Народно читалище „Дряновска пробуда – 2008”, с пълната подкрепа на Държавна агенция за българите в чужбина, Център за развитие на човешките ресурси, Български държавни железници – БДЖ, Община Трявна и Община Дряново и с медийното партньорство на Българско национално радио - БНР.
Целта е събитието да се превърне в ежегодно и да бъде посветено на МЛАДИТЕ ХОРА И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ. Участие в първия фестивал ще вземат 150 талантливи български младежи – живеещи в и извън пределите на България. Участниците ще представляват 11 държави: САЩ, Канада, Норвегия, Германия, Италия, Сърбия, Косово, Гърция, Украйна, Молдова и България. 
В програмата са включени изпълнения на певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, инструментални, певчески, танцови групи и групи за народни обичаи.
АРТ-работилниците ще предлагат: дърворезба, иконопис, тъкачество, грънчарство, живопис, приложни изкуства, създаване на пространствени композиции, кинетични скулптури и всичко характерно за Дряново и Трявна. Ще има демонстрация на НЕСТИНАРСТВО.
 
Първият фестивал под надслов „БЪЛГАРИЯ – ТРАДИЦИИ И КУЛТУРА, ДРЯНОВО И ТРЯВНА – ОБИТЕЛ НА БЪЛГАРЩИНАТА” съвпада със седмия Международен фолклорен фестивал в град Трявна, на който ще има гости от различни държави.
 
Откриването е на 27 юли 2012 година от 19.15 часа на площада пред кметството в Трявна.