КАЛЕЙДОСКОП

“Балкански мостове – култура на приятелство”

16 юли 2012

 

Фондация „Млади европейци за сигурност - България” и Държавна агенция за българите в чужбина представят културен проект и изложба на тема “Балкански мостове – култура на приятелство”. 

Една от основните цели на инициативата, организирана в дните от 13 до 15 юли 2012 г,. е хората на изкуството да се запознаят и обменят опит; да творят заедно художествени дейци, музиканти и артисти, живеещи извън пределите на страната.

Инициативата е насочена към интелектуалното и духовното развитие на младите българи, живеещи в чужбина. Младите творци представят пред публиката своите произведения на специално организирана за целта вечер.

Програмата на проекта стартира на 13 юли 2012 г. в 19:00 ч. в изложбената зала на Съюза на архитектите в България, ул. „Кракра” 11, ет. 2. 
На 13 юли,  петък, в Държавната агенция за българите в чужбина е срещата с млади творци, пристигнали за участие във форума..

Тази година акцент е поставен върху творците от Битоля, Република Македония, както и върху участието на Царибродския оркестър от Сърбия. В творческата среща се включват също така и художници от България, предимно от столицата, хор "Св. Роман Сладкопевец", група "Балкански Бандити" и много други музиканти и артисти.
 
Дирекция "БО и ИД"