КАЛЕЙДОСКОП

Приключване на учебната година в българското училище в Лайден, Нидерландия

10 юли 2012

 

На 30 юни 2012 г. в българското училище „Св.Св.Кирил и Методий” в холандския град Лайден бе отбелязан краят на учебната 2011/2012 година. На тържеството по случай приключването на учебната година присъстваха множество родители и приятели на училището.
Специален гост на церемонията бе посланик Никола Колев, който връчи на учениците удостоверения за проведено обучение. Посланик Колев предаде дарение на издателствата „Захари Стоянов” и „Труд” на българска литература и сборници, посветени на историята и културата на България.
Посолството на Република България в Хага и българското училище „Св.Св.Кирил и Методий” поддържат активно сътрудничество. За трета поредна година от страна на посолството са заверени удостоверенията за проведено обучение. Близо 40 деца се обучават в училището през учебната 2011/2012 учебна година.
Обучението в българското училище се осъществява от квалифицирани специалисти. Училището предлага и извънкласна дейност, свързана със съхраняване на българските традиции и култура.  
От 10 март училището функционира в нова сграда. Тя е предоставена от начално училище „Де Звалув” и разполага с модерно оборудвани стаи. Налице са отлични условия за провеждане на учебен процес.
Информацията е изготвена от г-н Георги Георгиев, втори секретар, посолство на Република България в Хага, Нидерландия
Снимка: архив ДАБЧ