Предстоящи Събития

Втори фестивал на гатанката в София

22 юни 2012

 

ФЕСТИВАЛ НА ГАТАНКАТА на 24 юни /неделя/, 10:00 часа, в Националния Двореца на децата, София. Програмата на Фестивала включва: Срещи; Рисуване на тема „Моята гатанка“; Изложба рисунките от конкурса; Награждаване на победителите в конкурса.
 
През месец април, 2012 г. Детска ТВ „Аз мога, аз знам” и БУЦ „Знание”,Чикаго
със съдействието на: Държавна Агенция на Българите в Чужбина, Национален дворец на децата, MultiGroup Logistics, Чикаго, Творци без граници, Еurochicago и Вестниците „България сега” и “България” беше обявен конкурсът „Моята гатанка”. Приключи и номинирането на гатанките и рисунките измислени и нарисувани от деца  от България и от българските общности в чужбина.
Децата за пореден път развихриха въображението си и показаха отношение към заобикалящия ги свят. В конкурса взеха участие и се отличиха българчета от Испания, САЩ, Сърбия. Проявиха завиден талант и способности в това да измислят гатанка и да я нарисуват.
Всички гатанки ще бъдат прочетени от «МНОГОЗНАЙКО, ЗНАЙКО » по детската интернет телевизия «АЗ МОГА, АЗ ЗНАМ», а най-добрите ще бъдат филмирани.
Официалното връчване на наградите ще се осъществи по време на ФЕСТИВАЛА „МОЯТА ГАТАНКА” 2012 в Национален дворец на децата на 24.06.2011 г.  от 10:00 часа.