Предстоящи Събития

Иван Дреников с нова книга „Българи се родихме – българи ще умрем”

20 юни 2012

 

Излезе новата книга на Иван Дреников – „Българи се родихме – българи ще умрем”, отпечатана в издателство „Изток – Запад”. Премиерата на новата книга на видния представител на българската общност във Венецуела и голям патриот ще се състои в 17.00 часа на 21 юни в Народната библиотека „Св.Св.Кирил и Методий”.
Авторът е познат на българската публика с предишни негови книги, излязли също на български език, като „Безмоторното летене в България до 1944 г.”„Мълчаливи документи”, „В името на вярата”, „Един достоен български офицер”, „България в пламъци” и др.
В новата книга той се връща към представяни от него теми, продължава разсъжденията си, съобщава нови факти и/или оставя читателя сам да влезе малко по-амбициран и с нови факти в търсенето на истината относно случили се събития или в интерпретациите на дадена тема.
Иван Дреников описва и ужаса от бомбандировките над София през Втората световна война и времето на загадъчната смърт на цар Борис III. Разказва за своите връзки с Н.В.Симеон II. Споделя необикновени истории, както и впечатленията си от съвременния българин.
След Втората световна война той живее и развива кариерата си във Венецуела; работи в отдела за редки книги и документи на Националната библиотека на тази страна.
В годините на демокрацията Иван Дреников често пътува в Родината. Излизат негови книги, прави многобройни ценни дарения на различни институции в България.
В Каракас големият патриот изнася по определени поводи в българското посолство пред сънародниците беседи по теми от  българската история и култура.