Предстоящи Събития

Празнуват 24 май в Лион, Франция

21 май 2012

 

В Лион, Франция, предстои тържествено честване на 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската писменост.

Френско-българската асоциация Eшанж Рон-Алпи Бюлгари, с президент г-н Христо Костов,  по традиция е главен организатор на програмата, посветена на светлия празник, която се представя на българите в този голям френски град и на техните местни френски приятели.
Тази година програмата включва участието както на гости от България, така и на ученици от българското училище „Иван Вазов”, създадено от Асоциация „Български език и култура – европейско културно наследство”.
Вокалната група „Омайниче” от Пловдив ще зарадва сънародниците с концертна програма. Освен тях в концерта ще се включат както малчугани от френската асоциация „Bonne mine”, така и от вокалната група „Усмивки” от Стара Загора.
Организаторите от Лион канят българите и техни френски приятели да уважат с присъствието си концертната програма. Мястото на срещата е известно: културен център Вильорбан - 24 май, 19.00, Centre Culturel de la Vie Associative, Villeurbanne.
След концерта е заявен малък бюфет: почерпка и очаквана размяна на мисли между приятели и познати…
Държавната агенция за българите в чужбина е изпратила поздравителен адрес до организаторите на празника.