Предстоящи Събития

Трети събор на българите от Валенсия на Гергьовден

03 май 2012

 

Асоциацията на българката „Бялата лястовица” организира във Валенсия, Испания, Трети събор на българите от Валенсия. Събитието стана традиция и се провежда специално за Гергьовден.
 
Съборът ще се състои на 6 май в “PARQUE SANTOESPÍRITU” GILET и е с начален час: 11.00.
 
Поканата е отправена към приятели, колеги, съмишленици заедно да празнуват до манастира SANTO ESPÍRITU незабравим Гергьовден, съобщават от управителния съвет на асоциацията.  
 
При тържественото откриване на Събора с кратък рецитал ще се включат учениците от българското училище „Родолюбие”, създадено към Асоциацията „Бялата лястовица”.
 
В програмата на големия фолклорен празник на българите ще участват следните формации: Ансамбъл “България” към Асоциаия “Св. Св. Кирил и Методий” от Палма де Майорка, Ансамбъл “Българи” към Асоциация “Балкан” от Хатива, Ансамбъл “Веселие” към Асоциация “Прогрес” от Валенсия, Ансамбъл “Българска роза” към Асоциация на българката “Бялата Лястовица” от Валенсия.
 
Организаторите обещават музикално-увеселителна програма за целия ден, като не са забравени и децата. В следобедните часове специално за тях ще се проведе спортна надпревара “Мама, татко и аз”.
 
Държавната агенция за българите в чужбина е изпратила Поздравителен адрес до организаторите на инициативата.