Предстоящи Събития

Благотворителен концерт в Бургас „Да възродим духа на Храма”

03 май 2012

 

На 5 май 2012 г. от 19 ч., в Бургас, в Дом „Лукойл Нефтохим“, ще се състои благотворителен концерт „Да възродим духа на Храма“. Това е вторият концерт, който е част от проявите, предложени от Инициативния комитет за възраждане на Свято-Преображенския събор в Болград.
 
Много български таланти са изразили своята съпричастност към каузата. Приели са поканата да участват Благотворителния концерт, сред тях са: ПФА „Странджа“; Група „Горещ пясък“, Рафи; Петте сезона; Клуб за спортни танци „Бургас 75“; Димитър Атанасов; „Prima choir“; Стоян Ганчев; Клуб „Сезони“; Ивайло Михайлов - тенор и солист на Държавната опера в гр. Пловдив; Радостина Йовкова-Иванова, солист на НФА „Филип Кутев“; Трио „Жарава“; Танцова формация „Земляци“. Водещи на проявата ще са Райна Манджукова, журналист и Радостина Йовкова-Иванова, солист на НФА „Филип Кутев“.
 
Радостина Йовкова-Иванова, солист на НФА „Филип Кутев”, споделя: "Аз и мои колеги – певци от различни жанрове – сме съпричастни на каузата да се възстанови този български храм. Ние не можем да помогнем със собствени средства, но решихме, че пеейки и привличайки свои колеги за участие в благотворителни концерти в родните си градове, бихме могли да бъдем полезни”.
 
 Райна Манджукова, журналист, координатор на Инициативния комитет за възраждане на Свято-Преображенския събор в Украйна, съобщава: «Целта ни е да подкрепим морално, а доколкото можем – и материално сънародниците ни в Бесарабия. Заедно с приятели, родолюбци по целия свят сме направили първите крачки. В много български училища в чужбина се провеждат открити уроци «Болградският събор – храмът на възродената българщина».
 
Освен серията концерти, организаторите планират осъществяване на изложби и благотворителни търгове.
 
Първият концерт под мотото „Да възродим духа на Храма“ се осъществи на 20 април в гр. Пловдив.
 
В прессъобщение на Информационен портал „Българите в Украйна”, Украйна