КАЛЕЙДОСКОП

"Рокля сирена" на Живко Седларски издигната пред „Гранд Хотел Поморие”

26 април 2012

 

 
През уикенда последваха заключителни акорди на Пролетните салони на изкуството по Българското Черноморие. Известни майстори показаха техни живописни творби, скулптура и пластики.
 
В темата „Слънце и бриз” своето изкуство в "Гранд Хотел Поморие" представиха Светозар Бенчев, Стефан Божков, Валери Чанков, Сейфетин Шекеров- Сефо, Олга Карпачева, Момунбек Астар, Йелдъз Асангали.
 
Арт-маратонът в Поморие приключи със знаменателно събитие. Звезден миг при закриването на салоните на 21 април стана издигането на четириметрова скулптура на Живко Седларски, който живее и работи във Франция.
 
Произведението на изкуството на именития сънародник, познат с изложби на свои произведения във Франция и Китай, в български културни центрове в Париж, Братислава, Виена и другаде по света, ще стане емблема на представителния луксозен хотел.
 
Творбата ще радва очите и душите на сънародниците. За своето най-ново произведение на изкуството „Рокля сирена” Седларски споделя, че „елегантност и изящество са нещата, които свързват скулптурата и "Гранд Хотел Поморие”, се отбелязва в медии.