Предстоящи Събития

Второ издание на конкурса „Моята гатанка”

25 април 2012

 

БУЦ „ЗНАНИЕ”, Чикаго и Детската телевизия „АЗ мога, аз знам”, със съдействието на: Държавна Агенция на Българите в Чужбина, Национален дворец на децата и вестник „България сега" за втора година
                                            ОБЯВЯВАТ КОНКУРС 
                                                         
„МОЯТА  ГАТАНКА”
Измисли гатанка и я нарисувай, ако желаеш! 
Мили деца, вие обичате да творите, обичате задачките- закачки, а гатанките са точно това- да ви карат да мислите и опознавате света. Включете се във второто издание на този конкурс като участвате с ваши собствени гатанки. Огледайте се!  Предметите около вас ви молят да измислите гатанки за тях. Опитайте! Можете!
 
 УСЛОВИЯ:
1.      Участват деца от България и от българските общности в чужбина до 16 г. възраст.
2.      Краен срок за получаване на гатанките: 15.5.2012 г.
3.    Обявяване на резултатите  след1.6.2012 г. Номинираните деца ще бъдат обявени на   сайта на Детската ТВ http://www.azmogaazznam.com/, на сайта на БУЦ„Знание"http://www.bgznanie.com/, на сайта на Националния Дворец на децата http://www.npc-bg.org и сайта на Държавната агенция за българите в чужбинаhttp://www.aba.government.bg/
4.      Класирането ще се извърши в три възрастови групи:  първа група: до 8 г.; втора група: от 8 до 10 г.; трета група: от 10 до 16 г.
5.      Трябва да бъде спазена класическата форма на гатанката -Що е то?
6.      В класирането  се участва с не повече от 3 гатанки, които  не са представяни в предишни издания на конкурса „Моята гатанка"
7.      Необходима информация за участниците:
лично и фамилно име
- точен адрес
- учебен клас и навършени години
- учебно заведение, град, държава
- телефон и е-мейл за контакт.
8.      Изпращане на конкурсните материали: Гатанките изпратете на имейл: gatanki@mail.bg 
9.      Ако сте  нарисували своята гатанка, напишете на гърба на рисунката гатанката и данните- посочени в т.7.
Рисунките участват в изложбата на Фестивал на гатанката
Адрес за изпращане на рисунките: гр. София, п.к. 1309, Национален дворец на децата, бул. „Ал. Стамболийски” 191, за конкурса „Моята гатанка”
10.  Награди: НАГРАДЕНИТЕ гатанки ще бъдат филмирани  и излъчвани в Детска ТВ „Аз мога, аз знам" .Победителите ще получат DVD с наградените  филмирани  гатанки,  както и други  награди.
11.  Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране на творбите и презентиране на конкурса.
Събитие: ФЕСТИВАЛ НА ГАТАНКАТА на 24 юни /неделя/, 10:00 часа, в  Националния Двореца на децата, София . Програмата на Фестивала включва: Срещи; Рисуване на тема Моята гатанка; Изложба рисунките от конкурса; Награждаване на победителите в конкурса.
             
За  повече информация:
Росица Младенова- координатор на конкурса
Телефон: ++359 0888 621 261