КАЛЕЙДОСКОП

Великден и Духът на България в Малага, Испания

18 април 2012

 

Духът на България е, там, където можем да видим огънчетата пламтящи от радост в много детски очички; там, където можем да се насладим на искренните сърдечни детски прегръдки; там, където можем да чуем чуруликащите на РОДЕН ЕЗИК нежни гласчета. С чистотата и невинността си, те доказват, че БЪЛГАРИЯ живее и в МАЛАГА.
Нека не им отнемаме това право на ЩАСТИЕ, ПРИЯТЕЛИ! Създаването на ново българско училище в чужбина е кауза и отговорност.
В приятелска топла атмосфера премина ВЕЛИКДЕНСКАТА СРЕЩА, организирана за българите от Асоциация „България-Малага”. Петя Калчева и Цвети Атанасова запознаха присъстващите с историята на ХРИСТИЯНСКИЯ ПРАЗНИК.Разказаха за символиката на козунака и яйцето.
В този тържествен ден всички бяхме обхванати от чувство на обич, благост, ласка, сърдечност. Отрупаните с червени яйца и домашни козунаци маси бяха вълнуваща гледка. Малчуганите се прегръщаха и радваха от сърце.
На нашата среща на 15.04.2012 г. имаше сладки козунаци, шарени яйца и искренни усмивки на детски радостни лица!! Благодарим на всички, които отделиха от малкото си свободно време за почитане на СВЕТЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК! До нови срещи, ПРИЯТЕЛИ!
Информацията е предоставена от г-жа Пепа Костадинова, председател на Асоциация „България-Малага”, Малага, Испания
Снимка: архив
Из живота на българите в Малага