КАЛЕЙДОСКОП

Поздравителен адрес на президента на ВОО „КБУ” Юрий Граматик по случай 3 март

01 март 2012

 

 
П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С
 
 
 
Уважаеми сънародници
 
Честит 3-ти март! Преди 134 години на тази дата се реализира многовековната мечта на нашите прадеди да бъдат свободни и силни! А за нас, българите, днес 3 март е ден, в който трябва да спомним за героическите постъпки на нашия народ и да се замислим за бъдещето поколение и за нашата отговорност пред историята.
Денят на Освобождението е ден, в който се срещат миналото и бъдещето на българите. Миналото вселява мъдрост. Бъдещето изисква отговорност в приемането на решения.
Скъпи българи, нека всеки от нас гордо помни историята и корените си, където и да сме по света. Нека България бъде онази светиня, която да пазим близко до сърцето си!
Пожелавам ви здраве и благополучие! Бъдете свободни в делата си и мислите!
 
 
С уважение,
 
Юрий Граматик
 
Президент на
Всеукраинската обществена организация 
„Конгрес на българите в Украйна“
 
 
 
Прес  с ъ о б щ е н и е
 
 
концерт по повод 3 март в одеса
 
На 1 март 2012 г. в Двореца на културата „Леся Украинка“ /Одеса, Украйна/ Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ организира празничен концерт, посветен на 3 март - Деня на Освобождението на България от турско робство.
В програмата на концерта ще участват танцовият ансамбъл „Кокиче“ и вокалният съставЗдравец“ (Български културно-просветен център „Аз Буки Веди“ към «Конгресса на българите в Украйна», гр. Одеса), танцовият колектив „Български сърца“ («Конгрес на българите в Украйна»), танцовият ансамбъл „Лудо-Младо“ и вокалният състав „Радо-Младо“ (Български младежки клуб „Актив“), а също така солистите Елена Янкова, Виталий Зеленков, Яна Кожухар и Наталия Неткова...
 
Информацията е изпратена от ВОО „КБУ” Одеса, Украйна