Предстоящи Събития

"България: Държава на духа и писмеността" – Брюксел. Български дни в европейските институции

28 февруари 2012

 

Български дни в европейските институции - програма на тържествата
 
Сряда 29 февруари - "България: Държава на духа и писмеността"
 
 18:30ч. "България: Държава на духа и писмеността"
Зала Йехуди Менухин на Европейския Парламент
 
 
Музикални изпълнения на младежи от български произход от Украйна, Молдова, Сърбия и Македония, ученици от България, млади музиканти от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Христина Морфова" (гр. Стара Загора), както и лауреати на наградата за изкуство на Фондация "Стоян Камбарев". Посещението на децата се реализира със съдействието на Фондация "Българска памет" и любезното домакинство на български евродепутати. Ще бъде представена и изложбата Българската азбука. Събитието ще бъде последвано от коктейл с български ястия.
 
Почетни гости на събитието ще бъдат г-жа Маргарита Попова, Вицепрезидент на Р. България,  г-жа Кристалина Георгиева, Член на Европейската комисия и г-н Райнер Вийланд, Заместник-председател на Европейския парламент.
 
Ако Ви е нужен пропуск за сградата на Европейския парламент, моля да се регистрирате до 23 февруари 2012г. на  epp-bulgariandelegation@europarl.europa.eu, като изпратите изписани на латиница име и фамилия, дата на раждане и номер на документ за самоличност!
 Информацията е  получена от неформално сдружение „Български професионалисти” в Брюксел, Белгия
 
Инициативата се осъществява и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина