КАЛЕЙДОСКОП

„Люти чушки“, „Троянски коне“ и „Дивитлийски гламур“ спорят в игра за хумор и сатира в Украйна

27 февруари 2012

 

 
Пет отбора в гр.Одеса спореха на полуфинала за купата на „Конгреса на българите в Украйна”
 
На 21 февруари 2012 г. в Двореца на Спорта (гр. Одеса, Украйна) се състоя  полуфиналът на втория сезон в състезанието за хумор и сатира  «Бесарабска лига КВН» (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други).
 
Вторият сезон на Българския КВН е едно от най-очакваните събития за българската общност в гр. Одеса. Тази година заявки за участие подадоха осем отбора. Първите две игри се състояха през м. ноември 2011 г.
 
Темата на полуфинала беше: „Когато свършват парите и здравето“. Приветствието, включено също така в регламента на състезанието, беше под  надслов „Айде бе“. В традиционния конкурс „Разгрявка“ отборите отговаряха на въпроси, задавани от зрителите в залата.
 
И накрая участниците представиха своята "домашна работа" - създадени импровизации на тема „Който пее, зло не мисли“.
 
През м. април след провеждането на финалната игра ще стане известно името на победителите. В нея ще вземат участие тимовете „Люти чушки“, „Троянски коне“ и „Дивитлийски гламур“.
 
С приветствени думи към участниците и зрителите се обърнаха Президентът на Всеукраинската обществена организация «Конгрес на българите в Украйна», Президентът  на Бесарабската лига КВН - Юрий Граматик, Генералният консул на Република България в гр. Одеса - г-н Стоян Горчивкин.
 
Компетентно жури поставяше на участниците справедливи и заслужени оценки. Повече от две хиляди зрители - българи слушаха с интерес хумора, който звучеше от сцената.
 
Информацията е предоставена от Одеса, Украйна