Предстоящи Събития

С концерт на IRe в Южна Франция българи и французи празнуват 3 март

27 февруари 2012

 

Френско-българската асоциация в Ек ан Прованс, близо до Марсилия,  предлага среща на приятели и концерт за 3 март. „Прованс България” обединява в редиците си французи и българи.

 
Специален гост на проявата е IRe. С магнетичен глас и в съпровод на Чарли Далин, перкусии,  тя ще представи свои изпълнения в стил соул и джаз, както и от региона на Балканите, съобщават в информация за събитието организаторите.
В Интернет излиза бърз анонс за изпълнителката IRe –френски етно джаз, вдъхновен от български фолклор…IRe e Ирина Жекова, българска математичка, която се обучава във Франция и …преоткрива Българския Фолклор. Започва да твори.
Концертът на IRe ще се състои в 21.00 часа на 3 март, събота, в деня на Националния празник на Република България. 
Приятелите се събират заради празника още в 19.30, съгласно предложението на сдружението. Членовете му заплащат вход от 5 евро, а тези, които не са – 10 евро.
Направено е уточнение всеки да донесе със себе си и по някой специалитет, поясняват от Екс. Необходима е резервация на мейл: afb.13@laposte.netили zlatina.ivanova@gmail.com
Предстои спектакъл– загадка и радост за душата, отбелязват кратко от асоциацията „Прованс България” и канят: Елате, за да сме заедно на едно вълнуващо събитие.
Държавната агенция за българите в чужбина е изпратила поздравителен адрес до организаторите.
Д.К.
Информацията е получена от „Френско-българската асоциация „Прованс –България”, Франция