ПОСТИЖЕНИЯ

Фондация „Идентичност за България” - едно ново име

21 февруари 2012

 

 Бихме искали да ви запознаем с Фондация „Идентичност за България“ – едно ново име зад една добре позната кауза. Може би повече от вас вече познават проекта Back2bg.com насочен към  професионалното развитие в България на специалисти с образование и опит в чужбина. Щастливи сме, че всичките ни стремежи и цели се увенчават с успех, като един от най-ярките примери за това е Форум „Кариера в България. Защо не?“, който се провежда успешно вече 4 години.
 
Целта на Фондацията е да съдейства и подпомага развитието на националната идентичност и формулирането на съвременните цели и ценности на българското общество. Фондацията насърчава споделянето на знания, развитието на професионални и личностни умения, социалната интеграция и стимулира изграждането на гражданско общество, чрез провокиране на креативността на младежи и хора в зряла и активна възраст в България и чужбина. Защото един от основните проблеми на днешната българска общност е липсата на национална идентичност.
 
Тъй като ние и вие сме хората, които трябва да променим този факт, първата ни инициатива е свързана със създаването и развиването на мрежа от „Посланици на добрия имидж на България“. Това може да е всеки отговорен, мотивиран, активен българин или чужденец, който обича България и не желае да остане безразличен. Независимо от възраст, професия, убеждения, всеки може да стане посланик с кратка регистрация в нашия сайт www.fibg.org , единствено воден от любовта си към България.
 
Защото заедно можем повече.
 
Българите в чужбина са вече почти толкова, колкото тези останали тук. Те са талантливи, развиват се, упорити са, не се отказват лесно и опеделено са безценен потенциал за държавата ни. Имат силата и желанието да съдействат за създаването на положителен имидж на България, да разкажат на света за красотата и достойнствата й, както за всичко онова, което ги прави горди българи.
 
 
Предстоят много интересни инициативи на фондацията, с които се надяваме да сплотяваме и разширяваме нашата посланическа мрежа. В момента можете да се присъедините към следните кампании:
„Красива България“
Целта е да се покаже красивата страна на България, далеч от мрачните картини, с които сме свикнали да се описва страната ни. С тази кампания ще докажем на света, че в България има прекрасни хора и места, пред които всеки ще затаи дъх...
"България за другите"
Чували ли сте някога чужденец да говори на български? Става  ли ви приятно от този факт? А представете си този човек не само да говори на български, но и да сподели колко много обича България! Ето това определено си заслужава да бъде споделено в социалните медии. С кампанията целим да съберем (непрофесионални) клипчета с чужденци, които на български да споделят какво най-много харесват в България.
 
 Условията за участие може да прочетете тук: http://www.fibg.org/Kampaniya-1
 
 
За предстоящите кампании и инициативи може да следите секцията „Проекти“ на нашата интернет страница.