Предстоящи Събития

Конкурсът „Коледа в нас”. НДД награждава отличили се

09 февруари 2012

 

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 25.02.2012 г./събота/, от 11.00 ч.Зала-фоайе на Национален дворец на децатав град
София, бул.Ал.Стамболийски № 191.
 
Приключи етапа за номиниране в конкурса „Коледа в нас” на проведени Коледни тържества в български училища в чужбина, в България, както и на детски градини от цялата страна. Прекрасната инициатива е с основна цел признание към българския учител, който с неимоверни усилия, с много любов провокира децата към креативност и творчество.
 
Организаторите на „Коледа в нас” са Детската телевизия „Аз мога, аз знам”, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина, Столична община и Национален дворец на децата. Те успяха да съберат, излъчат и номинират организирани Коледни тържества, разкриващи огромния творчески потенциал и енергия, които носят българските учители и българските деца от страната и извън пределите на Родината.
 
Тържествата се излъчиха по детската онлайн телевизия „Аз мога, аз знам” , по някои ТВ канали и на стената на Борисовата градина. Хората имаха възможност да се потопят в неповторимата им празнична  атмосфера. И независимо, че Коледа  отминала, то духът й е останал като пламъче, което не угасва.
 
Сред номинираните училища са Българското училище „Утринна звезда” в Сан Антонио, Българското училище в „Св.Седмочисленици” в Тарагона, Испания, БУЦ „Знание” и „Родолюбие” от Чикаго, Българското училище в Мюнхен, Българското училище „Васил Левски” във Валенсия и Българското училище в Мадрид, Испания.
 
Номинираните училища и детски градини можете да видите на сайта на http://www.azmogaazznam.com/
Лили Спасова, ст.експерт, ДАБЧ