КАЛЕЙДОСКОП

Наградите на фондация „Димитър Бербатов”

09 февруари 2012

 

 Номинирайте най-успелите деца през изминалата 2011 година!
Тези дни имахме разговор с добре познатата вече в България, и по всички места по света, където живеят българи с децата си „Фондация „Димитър Бербатов”. И ето какво ни каза управляващият  директор и председател на Съвета на Фондацията Димитрина Ходжева:
„Чакаме ви! Българските деца от Америка са били винаги съкровище на много таланти! Изкуства, Наука, Спорт... Не пропускайте нашия четвърти национален преглед „Награди за успелите деца на България – 2011!”

Периодът на номиниране стартира на 23 декември 2011 г. И неговият финал е 12 февруари 2012 г. Родители, близки, учители, съученици, съседи, както и самите ученици, могат да номинират изявилите се деца на уеб сайта на Проекта:
(http://dberbatov.org/projects/nagradi/).

Номинираният трябва да е ученик от I до XII клас с постижения през 2011 г. в областта на изкуствата, науката или спорта, от участие във форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света.

Участие в проекта “Награди за успелите деца на България” и тази година могат да вземат и децата от българските училища зад граница, които се класират отделно.

Специална награда се връчва на деца, които са заявили своята гражданска позиция в обществото с участие в различни социално значими кампании.

Целта на фондацията е да помага на подрастващите да изградят нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия.

Всяко поредно издание на единствените годишни награди за деца в ученическа възраст, които се организират от Фондация “Димитър Бербатов”, предизвиква все по-голям интерес. За успехи през 2010 г. бяха направени  около 4 000 номинации, като 658 от тях бяха одобрени по критериите на Проекта. Тази година за първи път проектът ще има и фен-страница в социалната мрежа  Фейсбук.
Публикува се по:  www.bulgariasega.com