КАЛЕЙДОСКОП

Съвместна инициатива на дружеството за ЕС и германско-българското дружество в Дармщад

07 февруари 2012

 

 
Съвместна инициатива на дружеството за Европейски съюз във федерална провинция Хесен и Германско-българското дружество в Дармщад събра нa 28.01.2012г. приятели на България в големия салон на Дома на литературата в Дармщад. Предстоеше едночасовото представяне на България, изнесено от инж.Франк Ролоф.
 
„Колкото по-добре се познаваме, толкова по-добре ще се разбираме”, каза в приветствието си към присъстващите проф. д-р Хайнц Хулек, представител на дружеството за Европейски съюз в Дармщад. Не е случайно това, че първата съвместна изява на двете граждански организации за годината е посветена именно на България, подчерта той.
 
„Това е само началото на една изпълнена с много оптимизъм за всички ни година, в която Германо-българското дружество в Дармщад навършва 35 години”, допълни председателката му г-жа Надежда Бюзе. Подготвeнa e амбициозна програма по повод на годишнината на една от най-старите организации на българи в Германия.
 
Присъстващите останаха поразени от едночасовото представяне на „Малкопозната, но впечатляваща България” на инж. Франк Ролоф. Възпитаникът на Техническия университет в София е сред най-активните приятели на България в Хесен и в дружеството. Tой представи виртуално пътуване из страната ни „извън туристическите справочници” – от видинските Бабини Видини кули през Белоградчишките скали, Мелник и Чудните мостове до Перперикон и нос Калиакра.
 
Франк Ролоф заслужи аплодисментите, с които беше изпратен, заради завидните познания по българска история и география, полезните съвети, които даде на искащите да посетят неподозираните красоти на България и да преоткрият страната ни, както и заради цялостния му вълнуващ разказ.
 
По традиция вечерта завърши с чаша вино и българска баница.

Надежда Бюзе, председател на Германско-българско дружество, Дармщад, Германия