КАЛЕЙДОСКОП

При българите в Южна Франция. Рождество Христово

06 януари 2012

 

 Френско-българската асоциация „Прованс-България” организира тържество, посветено на Рождество Христово, което се осъществи на 3 декември в Акс ан Прованс, региона на Марсилия. Събрахме се повече от 150 човека - членове на организацията и поканени гости.
Приятна атмосфера създадоха изпълненията на мима Герасим Дишлиев, както и тези на младите музиканти от триото „Лунна светлина”.
На тържествената вечеря звучеше красива и завладяваща душата музика, изпълнена „на живо”. Танците ни отнасяха задълго в незабравимите моменти на голямата вечер за всеки от присъстващите.
Герасим Дишлиев ни представи своя спектакъл „Монолог с един куфар”. Беше посрещнат и изпратен с възторжени аплодисменти от малки и големи.
Мимът Герасим Дишлиев – Геро е родом от Свиленград. От години живее и работи в Париж. Дипломира се в престижното училище на светноизвестния мим Марсел Марсо.
През годините мимът е бил канен лично от легендарния френски мим за негов асистент и преподавател в неговото училище.
Великолепен концерт предложиха на събралите се тримата млади и много талантливи музиканти от „Лунна светлина”. Публиката се потопи в ритмите и музиката на Балканите, в света на циганския джаз, българските и румънските хора, унгарския чардаш.
Информацията е изпратена от г-жа Мирей Мартен, секретар на Асоциация „Прованс България”, Акс ан Прованс, Южна Франция