КАЛЕЙДОСКОП

Коледно парти в Дармщад. Сънародниците работят по социални и образователни проекти

29 декември 2011

 

C много песни, богата програма, танци и естествено – народни хора – българската общност в южната германската провинция Хесен отбеляза до ранни зори коледните празници.
 
Сънародниците ни, живеещи в Хесен се събраха на коледно парти, организирано от Германо-българското дружество в града. По традиция за коледното тържество се събира огромна част от българите, живеещи и учещи във Франкфурт, Дармщат, Oфeнбax, Фулда и околните градове.
 
Изпращаме година, изпълнена с много работа, емоции и успехи, заяви в коледното си обръщение г-жа Надежда Бюзе, председател на сдружението. Тя отчете част от действащите социални и образователни проекти в България и Сърбия, по които нашите сънародници в Германия работят.
 
Част от парите, събрани на коледното парти, допълнителна сума, отпусната от ръководството на сдружението и лични дарения на отделни българи и германци ще бъдат преведени за лечението на 11-годишния Николай Банков от Граф Игнатиево.
 
Всички деца, присъстващи на тържеството, получиха подаръци от „работилницата на дядо Коледа” след рецитация на български и немски стихотворения, посветени на Рождество Христово.
 
За доброто настроение на възрастните допринесоха емоционалните изпълнения на саксофон и пиано на сънародника ни Станислав Петров, живеещ отдавна в Германия.
 

Информацията е изпратена от г-жа Надежда Бюзе, председател на Германо-българското дружество в Дармщад, Германия