КАЛЕЙДОСКОП

Българско парти в Одеса

30 ноември 2011

 

На 30 ноември 2011 година в едно от елитните нощни заведения на Одеса провеждаме българско парти – поредна дискотека, организирана от българския младежки клуб „Актив” по случай Деня на студента, който в Украйна се отбелязва на 17 ноември, а в България – на 8 декември.
Правим дискотеки няколко пъти в годината, все под надслов „Българската чушка”. Събират се стотици студенти и младежи да тропнат българско хоро, да се веселят под ритмите на българска музика, която звучи през цялата вечер.
В програмата на партито ще вземе участие танцов състав „Лудо Младо", основан към БМК "Актив". Изпратена е покана за включване в проявата до Оркестър „Мегдан”, създаден към Българския Център в Одеса.
За пръв път на 30 ноември ще бъдат представени няколко песни, изпълнени от новата творческа формация „Наши хора” от гр.Болград.
Проявата се организира от Български младежки клуб „Актив” - Одеса, познат с информационния портал "Българите в Украйна". Дейността на сдружението е свързана с провеждане на младежки срещи, представяне на изложби, осъществяване на фестивали и организиране на публични лекции.
Един от новите проекти на клуба е създаването на Български КВН – „Клуб на веселите и находчивите”, позната инициатива от години, развиваща се като състезание в телевизионния ефир между университети за изнасяне на развлекателни програми с ударение върху хумора и сатирата.
Активистите на клуба взимат дейно участие в провеждането на благотворителни акции. Сътрудничат си с учениците от българския културно-просветен център „Аз Буки Веди”.
Публикува се по информация, изпратена от Максим Димитров, представена в преслист на Информационния портал "Българите в Украйна"