КАЛЕЙДОСКОП

Силви Вартан с концерт в „Плейел” по случай юбилея

24 ноември 2011

 

50 години певицата Силви Вартан е на сцената. Юбилеят е ознаменуван с голям концерт в Париж в престижната зала „Плейел”. Силви Вартан си подарява този концерт, както казват френски издания.
Концертът е изключително събитие, в което и акомпанира Симфоничния оркестър  на София.
Първият й концерт се е състоял в далечната ...1961 година. Неусетно оттогава изминаха 50 години, в които тя е на сцената.
При това в зала „Плейел” се изнасят изключително и само концерти класическа музика. Понякога се правят изключения, само за знаменитости от света на поп музиката.
Силви Вартан е една от звездите, за които „изключението” е реално признание.
Иконата от годините „йе-йе” от миналия век, както често изричат комплимент френски медии, поп певицата вече изнесе три концерта на известната парижка сцена „Театр Шатле” между 30 септември и 1 октомври тази година. Концертите тогава са прелюдия към този юбилей.
Певицата си обеща да представи на юбилейния концерт хитове като „Най-красивата, която танцува”, „Марица”, „Кое кара момичетата да плачат?”, „Времето на суинга”, „Любовта е като една цигара...”Фатално” и т.н.
В концерта в зала „Плейел” са прозвучали и незабравимите български песни, като „Хубава си, моя горо” и „Облаче ле, бяло”.
Преди юбилейния концерт, поп звездата и голямата личност, известна със своята благотворителност „за България”, е удостоена с престижна българска награда орден „Св.Св.Кирил и Методий”.
Отличието е връчено от Министъра на културата на Република България Вежди Рашидов. На концерта е присъствал българският посланик във Франция Марин Райков.
Снощният юбилеен концерт предстои да бъде издаден на диск, който ще излезе на 16 декември.
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”