КАЛЕЙДОСКОП

Ваканционно училище „Вселена” в Лондон

27 октомври 2011

 

 

 
През последната седмица на октомври отвори врати в английската столица ваканционно училище за децата „Вселена”. Започна във вторник 25 октомври. Продължава до събота 29 октомври.
Учителят по музика Роси Китанова е поканила родители с ниски доходи и скрити таланти да я потърсят. Необходимо е в акцията да се включат доброволци за ушиване на фолклорни костюми на децата.
Всеки ден има седянка от 9.00 до 17.00. Който е свободен и е в добро настроение – „да заповяда на работа!”, поясняват организаторите.
В края на седмицата, в събота,  е планиран български празник „На седянка, а после с хорото”. Инициативата се организира във времето 10.00-12.00. Събираната такса за вход е 3 лири и е с благотворителна цел.
По време на празника на 29 октомври ще има приятни занимания, шиене, плетене, бродиране, под вещото ръководство на Мима Кисьова. В 12.00 е часът за кръшни хора и български народни песни. За удоволствие на откликналите ще пее и свири Ангел Славов.
„Станете рано, замесете питка, навъртете баница и вземете приятели”, съветват с намигване организаторите. В рамките на инициативата ще има уроци по народни танци с Чавдар Чанов, специално поканен гост от България.
Всеки ден през седмицата за децата са предвидени занятия, които ще ги препращат в чудния свят на книгите, в науката, предлага се занимателна математика, музика и фолклорно пеене.
Малчуганите ще могат да опитат музикалните инструменти китара, пиано, флейта. Организаторите предлагат още арт-терапия и занаяти за деца и родители, рисуване с водни бои, калиграфия и тъкане на черги, българска бродерия и мн.др.
Родителите се включват във всички занимания безплатно. Могат да оставят дарение, ако пожелаят. Специалната цена за децата е само десет лири на ден.
Събитието протича на адрес: Mayfair Library 25 South Audley street, Mayfair , London
W 1 K 2 P B phone 0044 7919022006
снимка: архив ДАБЧ
по информация, публикувана във в.”Будилникъ”, издаван във Великобритания
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”