КАЛЕЙДОСКОП

При българите в Ливан

13 октомври 2011

На 7 октомври т.г. в централната библиотека на Културния център беше открита новата учебна 2011/2012 година в българското училище в Бейрут, Ливан.

 

На откриването присъстваха г-жа Рифкат Маалюф, завеждащ отдел „Култура” в общината, г-н Робер Аджами, директор на Културния център, г-н Гассан Бадауи, председател на Асоциацията на завършилите в България ливанци, както и представители на Посолството на Република България в Бейрут. Сред събралите се на този тържествен ден бяха близо 25 български жени заедно с техните ливански съпрузи. Присъстваха и други посетители на Културния център(майки с деца).

 

Учебната година беше открита от г-жа Теодора Хури, активист от българската общност. Слово произнесе г-н Пламен Цолов, вр. управляващ Посолството на Република България в Бейрут. Приветствие от името на Асоциацията на завършилите в България ливанци поднесе и г-н Гассан Бадауи, който връчи на децата подаръци.

 

Четиринадесет български деца изнесоха кратка литературно-музикална програма.

 

Българското училище в Бейрут разполага с голяма библиотека. Книгите в нея могат да се ползват от всички проявили желание.