КАЛЕЙДОСКОП

Новата учебна година в Испания. Водосвет за здраве и успехи в Алкала де Енарес

29 септември 2011

 

На 24 септември българското неделно училище „Христо Ботев” в Алкала де Енарес, недалече от Мадрид, официално откри новата учебна 2011/2012 година. 


Музика, глъч и детски смях предхождаха празника. Церемонията на откриването на новата учебна година започна с водосвет за здраве и успехи.


Пред събралите се в този паметен ден беше изнесена кратка програма, подготвена от първокласниците, подготвителната група и останалите ученици.  С тържествен  ритуал  „ключът  на знанието” беше връчен на представител на първокласниците.


Всяко дете премина през „шестица”, създадена от цветя, за да влезе в училището. Тази оценка за нас е символът на упорития труд и усилията, положени в овладяването на новите знания.


На тържеството  присъстваха родители и приятели. Уважиха ни с присъствието си на този важен за асоциацията и училището ден представители на кметството, асоциация „Полоника”, Асоциация „Балкан –България” и Асоциация „Украинци в Алкала”.


С пожелание за здраве и творчески успехи, поздравявам  с новата учебна година  всички колеги, ученици, учители, всички съпричастни към делото да се съхраним като българи.


Информацията е предоставена от г-жа Деана Иванова - председател на Асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А” – Мадрид