КАЛЕЙДОСКОП

При децата в с. Звонци, Сърбия

27 септември 2011

На 20 септември 2011 г. главният секретар на ДАБЧ Димитър Владимиров и сътрудникът Йордан Колев посетиха основно училище „Братство”, община Бабушница в Сърбия. На срещата бяха поканени първокласниците и преподавателят по български език.

 

Представителите на агенцията бяха посрещнати от директора Драган Иванов, част от учителите и първокласниците. ДАБЧ предостави на  училището по 2 комплекта български учебници от 1 до 9 клас, речници, педагогически списания на Министерството на облразованието, младежта и науката, както и методическа литература.

 

Първокласниците получиха специален подарък. Връчени им бяха ученически раници, пълни с всички необходими учебни пособия.

 

Главният секретар на агенцията пожела на малчуганите успехи по пътя на овладяването на знания и умения. Изрази надеждата си младите хора да израснат достойни българи и граждани на обединена Европа.


Държавната агенция за българите в чужбина поддържа активно сътрудничество с училищата в Сърбия, в които се изучава български език. Агенцията оказва постоянна подкрепа на ОУ „Братство”, където учат децата от с. Звонци и останалите шест български села в това кметство.                                                                                                            

 

Йордан Колев