FLASH BACK / СПОМНИ СИ

„Мир и толерантност 2011” – концерт на асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А”. в Испания

14 юли 2011

28.03.2011

Стана традиция асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А”. – Мадрид приятно да изненадва свои приятели и почитателите на българския фолклор. Всяка година изнасяме пролетни концерти.

Красив спектакъл

И тази година осъществихме нашия концерт пред мадридска публика. Спектакълът се състоя на 26 март и беше организиран с подкрепата на българското посолство в испанската столица. Благодарни сме за финансовата подкрепа при осъществяването на проявата, оказана  от Данубио Импорт и Таверна Булгара.

В програмата прозвучаха възрожденски и стари градски песни, изпълнени от хора при асоциацията за култура „Т.А.Н.Г.Р.А”. Тези песни ни изпълват с гордост за Родина и роден край, създават ни особено настроение за духовното, което сгрява дните ни.  

И песни, и стихове, и танци…

Първата част на концерта беше посветена на Националния празник на Република България 3 март с песни и рецитация на стихове.

Втората част предложи голямо разнообразие в жанровете. Имаше и народни песни, и хумор, и изпълнения на децата.

Третата част от програмата посветихме на фолклора. Стремежът ни е да предложим разнообразна програма и представим българския фолклор от различни краища на Родината ни.

Посланието

Концертът завърши с голямо празнично хоро, което посветихме на Деня на Земята и Спасяването на Земята.

Присъстващите имаха удоволствието да видят и шопски танц, и пиринска китка, изиграни по хореография на Яна Бойчева. Чуха прекрасните изпълнения на народни песни от Десислава Костадинова и Елена Василева.

В концертните програми отделяме внимание на малчуганите: представят песни, играят танци. Младото поколение расте с любовта към фолклора.

Приятелите

Не забравихме специално да поздравим с песен и нашите приятели, тъй като на концерта имаше руснаци, украинци, молдовци.

Концертните програми са прекрасна възможност да популяризираме българския фолклор и печелим нови и нови приятели на България.

Информацията е предоставена от г-жа Деана Иванова, председател на асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А”.-Мадрид.