ОТКРИЙ СЕБЕ СИ И СВЕТА

Людмила Филипова: В най-екстремните моменти се сблъскваме с нашите лимити

17 април 2018

Людмила Филипова представи за първи път новата си книга „Смисълът" /„Ентусиаст"/ .Романът е амбициозен различен прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има. „Подзаглавието на романа е Енциклопедия на бъдещето, защото това е история за бъдещето, което строим днес. Дали то е мрачно, или не, дали трябва да се стремим да го постигнем или точно обратното – да опитаме да го избегнем – всеки сам може и трябва да прецени. Едно е сигурно – дори и в най-тъмните времена надеждата и любовта остават живи"

Симeон Дянков. Икономически предизвикателства пред Европа

04 април 2018

Новата книга на бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков - Europe's Growth Challenge, бе класирана сред петимата финалисти за супер престижната награда "Хайек". Икономическият труд, който отново е в съавторство с известния шведски икономист Андерс Аслунд, излезе от печат в края на миналата година с клеймото на Оксфордското университетско издателство. У нас ще се появи напролет под заглавието "Предизвикателства на растежа в Европа".

Владимир Левчев. Идеите на Просвещението не са се изчерпали

28 март 2018

През 2017 г. излизат едновременно две нови книги на Владимир Левчев – стихосбирката „Любов на площада“ (ИК „Жанет 45“) и сборникът с есета „Краят на една епоха (Мутренската култура и залезът на Запада)“ (изд. „Ерго“). Диалогични текстове, които поетически и репортажно разтварят последователно различни цикли – мистични, метафизични, политически.