ОТКРИЙ СЕБЕ СИ И СВЕТА

Проф.Пламен Павлов. Раковски е автор на магическото “Свобода или смърт”

09 април 2021

Причините за незаслуженото подценяване на Георги С. Раковски (1821-1867), особено през последните десетилетия, са различни. Нека припомним обаче, че дори в тежките дни на Първата световна война тогавашният ни интелектуален елит не забравя неговата личност и дела. Както пише през 1917 г. проф. Боян Пенев, „... да честваме паметта на един голям човек от миналото, значи не да се върнем при мъртвите, а да се приобщим отново към тия, които никога не умират... В Раковски се оглежда несъкрушима воля и енергия. Вдъхновен за необикновени дела, Раковски упорито продължава да работи, твърдо убеден че усилията му един ден ще се увенчаят с успех - и ако той лично не постигне тоя успех, ще го постигнат други, които ще тръгнат по неговия път...“

Дърпам дявола за опашката с този роман, казва писателят Захари Карабашлиев

02 април 2021

Политическа сатира, любовна история, фантастична дистопия – всичко това се заплита в сюжета на „Опашката“, която идва във възможно най-подходящия момент. Да четеш роман за България между Втората пандемия и предстоящите избори е едновременно любопитно и страшно. Фикция и реалност се застъпват, препокриват и надграждат до такава степен, че читателят започва да се чуди къде са границите – на доброто и злото, любовта и амбицията, властта и свободата.

Проф.Евгений Дайнов. Духът на времето

26 март 2021

Всяка история е история на идеите, които са мотивирали хората да правят едно, а не друго. През 1962 г. настъпва силен трус в идеите на епохата. Започват Шейсетте. Техният лайтмотив е, че хората, веднъж освободени от външни пречки като индивиди, ще се съберат в едно ново общество, основано върху братството, радостта и солидарността: „Любов и мир“ Половин век по-късно, към 2016 г., внезапно се озовахме в свят на „Омраза и война“.