ПОСТИЖЕНИЯ

Виртуозният цигулар Васко Василев изнася концерти в Родината

06 ноември 2018

В последните години именитият цигулар Васко Василев често е в Родината. Представя произведения на Вивалди, Пиацола, Шостакович, Гершуин и др.
Преди 2 години предложи дори национално турне в 12 града. Концертите обединиха фламенкото и испанската музика…
Не спира да радва българската публика. През ноември 2018 предприема 5 концерта в четири български града( Варна, Русе,Пловдив, София).
Изнасял е концерти в много страни. Преподавател е във Валенсия и Лондон.

Изкуството на Андрей Лекарски

18 октомври 2018

Преди време художникът Андрей Лекарски експонира свои картини в София. Сред акцентите в изложбата бяха деформациите на женското тяло в кристални води.
Галерийното пространство се превръща в сюрреалистичен свят. Всеки посетител тества своя поглед и познания за света на модерното изкуство.
През септември произведения на Андрей Лекарски можеха да бъдат видяни заедно с тези на Никола Манев и Лъчезар Ошавков експонирани в Пловдив.
Къде е Лекарски? Във Франция, до парка на Версай стои Кракът на Аполон в римски сандал, висок два метра и половина.Произведението е предоставено на хотел Трианон Палас.

Силно представяне на българските грации на Световното в София

02 октомври 2018

Българските грации(от ансамбъла) внесоха през последния месец известно съмнение и/или притеснение дали ще триумфират на върха на домашното Световно първенство по художествена гимнастика (10-16.09.2018, София). Не, нито е коректно, нито е честно да мислим по този начин. През годината те ни възхитиха. Постигнаха успех в ред състезания, в които се конкурираха за място на върха с най-изявените в този спорт - представителките на Русия и Италия.
Българските грации в не един и два турнира бяха и по-концентрирани(изпълнение), и по-изумяващи(композиции) и от двата тима – тези на Италия и Руската Федерация - в изострената конкуренция за…триумф на върха и на предстоящото Световно първенство в София.
Знае се, че като идва време за престижен турнир, в София, амбициите тук са „на макс”. Очакванията тук към българските спортисти за резултат хвърчат към…небесата. Напрежението за състезатели и треньори се повишава…неимоверно много.