ПОСТИЖЕНИЯ

Именитото сопрано Соня Йончева отново в България

22 януари 2020

Сопраното Соня Йончева е голяма звезда на световната оперна сцена. Всяка нейна поява на сцената е събитие за ценителите на оперното изкуство.
Излизала е като Дездемона в „Отело” и Виолета в „Травиата”. Представленията са били на сцената на „Метрополитен опера” в Ню Йорк.
Там се изявяват само звезди от световна класа. Българката е поканена при това при откриването на сезона в „Метрополитен”.

2019. Атанас Скатов изкачи и Канчендзьонга

08 януари 2020

„Вярвам в неограничените човешки способности. Искам да покажа, че няма невъзможни неща”, казва Атанас Скатов в интервю за българска медия.
Атанас Скатов е феномен не само в българския, но и световния алпинизъм.
Замислил се е сериозно да реализира проекта: 14 х 8000. За по-малко от 7 години успява да изкачи 10+1 върха с височина над 8 000 метра.

Съвместен музикален проект на Людмил Ангелов и Румен Цветков

04 декември 2019

Преди 3 години те са решили да свирят заедно. През 2019 го осъществяват. В съвместния проект се включват пианистът Людмил Ангелов и виолистът Румен Цветков. И двамата от години са се установили в Испания.
През 2019 излезе у нас и първият им съвместен албум:Brahms Alliance. Албумът съдържа творби на Йоханес Брамс, Клара Шуман и Полин Виардо.
Музикантите свиреха заедно на Аполония 2019.