ПОСТИЖЕНИЯ

Мила Георгиева изнася концерти в България

19 юни 2019

В живота си тя е имала късмет. Рано е забелязана от изключителния български цигулар проф. Минчо Минчев. Срещите с него въздействат, мотивират, моделират характер.
Следват специализации в чужбина. И много, много работа, за да се изгради тя като завършен музикант.
Пробива в Европа със стил. С блясък. Концертмайстор е в Европейски оркестър.

Поп звездата Филип Киркоров пристига за концерти в България

07 юни 2019

През юни с концерти в България пак идва Филип Киркоров – поп кралят на руската поп музика. Киркоров е поп звезда на световната музикална сцена. Има български корени.
Концертите му пълнят престижни и представителни зали в Москва или Ню Йорк. Ани Лорак и Сергей Лазарев разчитат на сътрудничеството с него, за да пробият на „Евровизия”.
Роденият във Варна в семейство на арменски певец от български произход и рускиня рано се мести в СССР. Като млад певец излиза на музикалната сцена(1985). И се налага.

„Акустична версия” при българите в Канада

22 май 2019

В Торонто и Отава се провежда Български културен фестивал. Проявата е един от престижните форуми за българско изкуство. Привлича интереса към културния продукт и духовността на българите в Канада.
Сред заявената музика, освен фолклор, на публиката се предлага и джаз – концерти на „Акустична версия”.
Антони Дончев и Христо Йоцов от „Акасутична версия” са звезди на българския джаз. Тяхната арт- кариера започва през 20 век. Още преди настъпването на демокрацията, някъде през 80-те.