ПОСТИЖЕНИЯ

Силви Вартан – звезда във Франция, с мисия в България

18 април 2018

Смирена, спокойна, дипломатична, благородна, Силви Вартан сякаш живее в два свята: в света на изкуството и в света на благотворителността.

Реално тя живее - тук и там, поделя времето си между Париж и Лос Анжелис.

В България я обичаме много и силно. Наскоро тя представи у нас поредната си книга с автобиографични мотиви. Има своите корени в България.

Предстоят и два концерта в България: във Варна и София. Не ни се иска да вярваме, че ще са последните и тук.

Ушев и Господинов пак взаимодействат

10 април 2018

Филмът-омнибус "8'19" прави световната си премиера на "София филм фест* (7-16 март). Филмът се представя на фестивала заедно с още 22 български пълнометражни филма.
25 български пълнометражни филма са създадени през миналата година. Рекорд.
15 от завъртяните заглавия на "София филм фест" вече са показвани – сред тях са: "Посоки" на Стефан Командарев, "Кораб в стая" на Любомир Младенов, "Дъвка за балончета" на Станислав Тодоров – Роги, "12 А" на Магдалена Ралчева, "Безкрайната градина" на Галин Стоев, "Бензин" на Асен Блатечки и Катерина Горанова, "Лили рибката" на Ясен Григоров и т.н.
"8'19" предлага 6 разказа на известния писател Георги Господинов. Заснети са от 6-има режисьори : Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надя Косева, Кристина Грозева, Владимир Люцканов и Теодор Ушев.

Красимира Стоянова в „Реквием” на Верди в Софийската опера

20 март 2018

Красимира Стоянова е от музикалните изпълнителки, разнасящи славата на България за чудно място на земята, където звучат магически гласове.
Кариерата на сопраното преминава в чужбина. Стартирана е от софийска сцена и Софийската опера преди време.
Второ десетилетие изявите и са свързани с австрийската Щаатсопера. И това, без съмнение, увеличава възможностите на повече места в света да я чуят.