ПОСТИЖЕНИЯ

In Memoriam: Кристо. Плаващите кейове

01 юни 2020

220 000 полиетиленови кубове с висока плътност са сглобени като мозайка помежду си. Покрити са с оранжево-жълт плат.
Настана денят „Х”, когато инсталацията "Плаващите кейове" на големия модернист Кристо е реалност в Италия.
3 км. ви се предлага да преодолеете с Дух, извинете, по Мост. Необичаен мост. Предлага ви се да попаднете в друга реалност.

България на „Евровизия”. Flash Back: Постижение №1

20 май 2020

„Искам да стана световно известен”, казва новата млада българска музикална звезда Кристиан Костов. Звездата на Кристиан изгря особено ярко на музикалния конкурс "Евровизия" в Киев.
17-годишният веднага допълва: „Това не е просто някаква детска мечта. Смятам, че човек има всички шансове да стане световно известен”.
Класирането на Големия финал непосредствено след победителя Салвадор Собрал от Португалия бе посрещнато от Крис с бликнали сълзи – торнадо от емоции, доминирани от устрем, отдаденост, разочарование и нежелание да повярва, че Евровизия приключи.

Аглика Генова и Любен Димитров свирят Рахманинов

05 май 2020

Композитор, пианист и диригент, Сергей Рахманинов е от най-ярките имена в класическата музика. Бил естествен преход към модернизма в руската музика. Така казват за него в енциклопедията.
За формирането му голямо влияние оказва Пьотр Илич Чайковски. Композиторът е повлиян е и от творчество на предшественика му Александър Скрябин.
На световния музикален пазар неотдавна се появи компактдиск с произведения на Сергей Рахманинов. Произведенията изпълняват Аглика Генова и Любен Димитров.