ПОСТИЖЕНИЯ

Срещи с изкуството на известното сопрано Александрина Пендачанска

19 юни 2018

„Моят дом е София, независимо къде живея. Там съм си истински вкъщи”, ще каже известното сопрано Александрина Пендачанска.
Оперната прима живее още и в Париж. Там ходят на училище децата и. Харесва Париж защото е голям и космополитен. И в същото време това го правило труден за живеене.
Смята се за космополит. Професията и начинът и на живот и давали свобода.
Приключението и пътуването свързва с музиката, духовния кръгозор , възможността за контакт с различни култури.

Мартичка Божилова със „Златна мечка” от Берлинале

21 май 2018

За себе си Мартичка Божилова казва, че е богослов и юрист по образование. Ние я знаем като продуцент.

Обичала киното и продуцентството съвсем не свързвала само и единствено с финансирането.

Направила е и много продуцентски специализации. И това и помагало в професията.

А там тя постигна наскоро много голям успех. Филмът „Не ме докосвай” , на който тя е продуцент, взе престижния приз „Златна мечка” на Берлинале.

Евровизия 2018 и мечтите за силни изяви пак

10 май 2018

През 2018 в един момент букмейкъри ни отреждаха престижната 4-а позиция в Евровизия 2018. Пред нас бяха класирани само изпълнителите от Израел, Чехия и Естония.
Този път България се представяше на Евровизия със сборна формация Equinox. Между плюсове-те и минуси-те звучаха някои мисли за мрачно звучене на песен, представена от световно неизвестни изпълнители.
Красивите вокали щяха да звучат в изпълнение на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.
И през 2018 година новата песен, с която България участва на Евровизия, е направена от познати партньори. Композиторът Борислав Миланов вече взаимодейства с Йоаким Першон и Даг Лундберг.