ПОСТИЖЕНИЯ

Баритонът Владимир Стоянов на софийска сцена в опери на Верди

17 юни 2020

В разговор баритонът Владимир Стоянов разсъждава колко силно му е повлияло изкуството на Пиеро Капучили. Баритонът е получил особено признание в Италия.
„Заради фразирането, експресивността и чувствителността”, Капучили е номер едно”, обявява Стоянов. За него той е последният голям баритон от италианската школа.
Българският баритон е от големите имена в оперното изкуство. Обявяват го чужди издания. Казва го Марк Глейнвил за английското списание „Опера нау”.

In Memoriam: Кристо. Плаващите кейове

01 юни 2020

220 000 полиетиленови кубове с висока плътност са сглобени като мозайка помежду си. Покрити са с оранжево-жълт плат.
Настана денят „Х”, когато инсталацията "Плаващите кейове" на големия модернист Кристо е реалност в Италия.
3 км. ви се предлага да преодолеете с Дух, извинете, по Мост. Необичаен мост. Предлага ви се да попаднете в друга реалност.

България на „Евровизия”. Flash Back: Постижение №1

20 май 2020

„Искам да стана световно известен”, казва новата млада българска музикална звезда Кристиан Костов. Звездата на Кристиан изгря особено ярко на музикалния конкурс "Евровизия" в Киев.
17-годишният веднага допълва: „Това не е просто някаква детска мечта. Смятам, че човек има всички шансове да стане световно известен”.
Класирането на Големия финал непосредствено след победителя Салвадор Собрал от Португалия бе посрещнато от Крис с бликнали сълзи – торнадо от емоции, доминирани от устрем, отдаденост, разочарование и нежелание да повярва, че Евровизия приключи.