ПОСТИЖЕНИЯ

In Memoriam: Никола Манев

03 септември 2018

Именитият български художник Никола Манев, който от дълги години живее и твори в Париж благородно се „закани”. Каза:"6 изложби ще открия в България до ноември".
И творецът решида изпълнява „заканата” си. През октомври негови картини можеха да бъдат видяни в галерия в Ловеч, през ноември – в галерия в София (галерия „Финес”).
Благородството му е пословично. То е в грижата за съгражданите в Чирпан. Приел е Чирпан за свой роден град, там е израснал. Мисли за него като за културен терен или духовен феномен.

Eвропейски летни игри 2018. Мирела Демирева със сребро

16 август 2018

431,16 т. получиха за изпълненията си при синхронните скокове от 3 м.трамплин Кузнецов/ Захаров срещу 430,62 т. за Ло/Мирс на Европейското първенство по летни спортове (Еuropean Championatships). Специалистите са наясно какво значи след 6-ия скок да триумфираш в състезание само с 0,5 т. разлика.
Състезанието всинхронните скокове, мисля си, олицетворяваше смисъла и красотата на спорта: високо спортно майсторство, завидна класа, изострена битка до последния момент, обрати...
Къде сме ние? Очаквано, България разчиташе на силно представяне в леката атлетика. Звездите Ивет Лалова(спринт), Мирела Демирева(висок скок), Габриела Петрова( троен скок) посегнаха дръзко към отличията.


Люси Дяковска и пристрастеността към мюзикъла

25 юли 2018

Когато е в Германия, денят на Люси Дяковска преминава в турнета. И това не звучи необичайно. Обича динамиката. Обича и да бъде забелязвана и оценена.
През 21 век живее в Германия. Възприема се не като звезда, а като един от хилядите артисти на сцената.
Тя е поп певица от немската група „Ню Ейнджълс”(2000). Звезда? В началото на 21 век групата за три години се превръща в най-известната в Германия.