ПОСТИЖЕНИЯ

Боксьорката Стойка Кръстева триумфира на ОИ в Токио

14 септември 2021

Боксът е един от спортовете, за които таяхме надежди, че ще ни донесат много радост в Токио. А нейното измерение бе: триумф на български спортист с титла.

За класиране на пиедестала претендираха силни спортисти, доказали се майстори на ръкавиците на световни и европейски първенства: Станимира Петрова, Стойка Кръстева, Даниел Асенов…

Европейските ни шампиони всеки път имаха сложни моменти в представянето си на ОИ. Последният голям успех в бокса за България на ОИ е бронзовото отличие на Тервел Пулев в Лондон (2012).

Триумф на каратеката Ивет Горанова на ОИ в Токио

24 август 2021

Спортът се развива. МОК върви в крак в времето. Включва в програмата на игрите нови спортове.
Някои от тях вероятно са израз на динамизирането на спортните практики: спортни дейности на границата между спорта и развлечението.
Един от тези нови спортове е карате/кумите. За първи път в Токио той бе включен на ОИ, но няма да присъства… на следващите ОИ в Париж.
Каратеката Ивет Горанова не просто ни възхити, а предизвика бурна радост сред любителите на спорта тук: 13 години България очакваше златен медал от ОИ. А тя стигна до това изключително постижение за всеки спортист.

Мила Георгиева и Максим Ешкенази заедно на фестивал в София

13 юли 2021

Те не се нуждаят от специално представяне. Реализирали са се в професията. Двамата имат престижна кариера зад граница. Той в САЩ, тя - в Германия.
Той е втори диригент на Оркестър Pacific Symphony в САЩ. Бил е музикален директор на Младежкия симфоничен оркестър на Пасадена.
Мила Георгиева е дългогодишен концертмайстрор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт.
И двамата са познати на българската публика, която следи по-отблизо концертите с класическа музика. Пътуването им в България винаги е свързано с амбициозни проекти и програми.