ПОСТИЖЕНИЯ

Марио Станчев се завръща с проекти и концерти

19 януари 2022

Пианистът Марио Станчев е сред емблематичните имена на българския джаз.
Преди време в MEZZO.TV можеше почитателите на джаза да попаднат и на концерт на „Марио Станчев сикстет”.
Името му като изключителен български джазмен, получил международно признание с изяви извън България, стои до това на Милчо Левиев.
Марио Станчев заминава във Франция …в годините на комунизма. Завръща се в България ( с концерти) в годините на демокрацията.

2021. Оперната дива Соня Йончева с концерт пред храма „Св.Ал.Невски”

15 декември 2021

Оперната дива е покорила сцените на Метрополитен опера, Кралската опера Ковънт Гардън, Баварската, Берлинската, Виенската и Парижката опери.
Спектаклите, в които тя участва, са голямо събитие. Критиката не крие възторга си. Дарява я с комплименти.
През 2021 творческият порив среща Пласидо Доминго и Соня Йончева. Този път като партньори на сцената.
Българската оперна прима и световно известният тенор излизат в съвместен концерт под открито небе в края на август на специално изградена сцена пред катедралния храм „Св.Ал.Невски”.

2021. С въображението и вдъхновението на Андрей Лекарски

16 ноември 2021

Постигнал е признание за изкуството, което предлага във Франция. Той е сред най-известните български художници в чужбина.
Музеят за модерно изкуство в Париж има в колекцията си работи на трима български артисти – Кристо, Жорж Папазов и Андрей Лекарски.
„Винаги съм държал на първия контакт с картината, на директното, шоково възприятие”, казва творецът. И те връща към произведението на изкуството.
„Зрителят, който се намира пред моята работа в момента, трябва да се убеди, че тази сцена е почти истина. Това е един приказен, нереален свят, в който и той може да стане съучастник”, изяснява творецът.