ПОСТИЖЕНИЯ

Людмил Ангелов свири Шопен

24 март 2020

Музикант, арт-директор на клавирен фестивал, преподавател – той съчетава в себе си много качества и интереси. Предложил е и музикален фестивал в Толедо. Накъдето пътува в годините на демокрацията.
Когато той е на сцената, като изпълнител – публиката тук го извиква на два биса. И не спира дотук. Аплаузите продължават. Залата е наелектризирана.
Така беше и при изпълненията на произведенията на Шопен, в края на 2019. Така беше и при представяне на избрани произведения на Сергей Рахманинов – в началото на 2020.

Пианистката Пламена Мангова из българските музикални сцени

10 март 2020

Изявите и са много. И са все престижни. Извън Европа е била в Южна Африка, в Израел, в Нова Зеландия, в Япония и Корея.
Пианистката се впуска в интензивна международна кариера. В справочник за нея се споменава, че работи с диригентите сър Колин Дейвис, сър Андрю Дейвис, Емануел Кривин, Валтер Велер, Максим Венгеров, Емил Табаков, Тадааки Отака, Яп ван Зведен, Жан-Жак Канторов…
Бързо спечелва международно признание. Нейният първи солов диск получава наградата Diapason d’Or през 2007. Записва пълния интеграл от творби за цигулка и пиано на Сергей Прокофиев с Татяна Самуил.
На българската музикална сцена тя е и през 2018, и през 2019. Предстои и да излезе и през 2020.

Теодор Ушев впечатлява с всеки свой продукт

25 февруари 2020

Теодор Ушев отдавна живее в Канада. Предпочита да го възприемат като монреалец с български корени. Завръща се с проекти в България.
В професионалните среди в Канада се гордеят с него. Работи за Националния филмов борд на Канада.
Никой друг аниматор тук не може да претендира за слава равна на неговата…А славата му е огромна. Той е световно известен художник, режисьор, аниматор.