СРЕЩИ

Иван Лечев: Емиграцията не ме изкуши, но феновете на ФСБ заминаха

14 септември 2018

Групата е създадена през 1975 година от трима музиканти, току-що завършили НМА Панчо Владигеров – Румен Бояджиев, Константин Цеков и Александър Бахаров. Те са пионерите на стила progressive rock в България, оставили ярка следа в популярната музикална култура у нас.
По- късно, с присъединяването на Иван Лечев и Петър Славов триото става квинтет и се превръща в символ на висок професионализъм и в най-известната българска група, следвана възторжено от три поколения почитатели.

Антоанета Бачурова & Владимир Люцканов. „8 минути и 19 секунди“

03 септември 2018

За странните съвпадения, за мистерията в прозата на Георги Господинов и трудностите при нейното филмиране – с продуцентите на филма „8 минути и 19 секунди“ разговаря Мариана Първанова


„8’19” е продукция на БНТ, съвместно с VIP Media Film. Заглавието идва от едноименния разказ в сборника на Георги Господинов „И всичко стана луна“. С нелеката задача да филмират късата проза на един от най-обичаните съвременни български автори са се нагърбили продуцентите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов, който е и режисьор на една от новелите, озаглавена „Закъснелият дар“. Той е поканил още петима режисьори да „преразкажат“ по свой начин, с езика на киното други пет разказа. Петър Вълчанов снима „Обащиняване“, Кристина Грозева – „Дъщеря“, Теодор Ушев – „Кристин, която маха от влака“, Надежда Косева – „Старецът и морето“ и Любомир Младенов – „Лицата от последните дни“.
В ролите

Николина Ангелкова: Вече сме дестинация, предлагаща качество на разумна цена

23 август 2018

- Госпожо Ангелкова, какви са резултатите досега от летния сезон? Лошото време отрази ли се негативно?
- Само за юни имаме 4,7% ръст, като тогава са отчетени над 1 млн. туристи. За първото полугодие броят им достига 3,644 млн., което е с 8,9% повече от същия период на 2017 г. Надяваме се за юли резултатите да бъдат на нивото от миналата година, а август е с по-големи ръстове. Данните от летищата Варна и Бургас показват, че това е възможно. Има ръст на полетите от различни дестинации, който за Варна е около 14%, а за Бургас - към 12%. Основното нарастване е на пристигащите от Полша, Чехия, Израел, Великобритания, Франция и САЩ. За Германия очакваме броят на туристите да се запази на нивото от 2017 г., защото 2 години преди това имахме ръст от 50%.