СРЕЩИ

Скептик съм относно увеличените пари за култура, казва кинорежисьорът Виктор Божинов

14 февруари 2024

Виктор Божинов: Трябва да поемем своята част от отговорността. Защото лесно е да говорим колко опошлява една нация, съдейки по Новогодишните програми на телевизиите, например. И тук не става дума за комерсиален продукт. А да обърнеш мисленето на тези хора, не само да им покажеш движение от кръста надолу и щракане с пръсти. Нали? Не само трябва да създаваме изкуство за отбрани хора, а някак си общо да ни е проблем, че държавата трябва да се развива културно.

Цветелина Стефанова разговаря с министър Иванка Шалапатова

06 февруари 2024

Иванка Шалапатова: Докато превеждах на британците, дори не знаех какво е социалната система, но им задавах много въпроси какво може да се промени. През всички тези 27 г. си останах изследовател - винаги борейки се и търсейки по-доброто решение за децата и семействата им, за хората в нужда. Дори сега като министър постоянно провокирам себе си и колегите да четем повече, да търсим по-бързото, по-мъдрото решение, за да помогнем.

Стефан Командарев: Светът става все по-объркан

31 януари 2024

Стефан Командарев: Идеята на даден филм е не да дава послания, а да поражда морално безпокойство, да повдига въпроси, свързани с това, което се случва в нашето общество. В конкретния случай говорим каква е ситуацията с възрастните хора.