ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Триумф за родната борба. Тайбе Юсеин №1 в света

08 ноември 2018

Едва ли някой, който обича българския спорт, няма да изпита особена радост при мисълта, че в борбата на световното първенство имаме нов триумф и ново златно отличие.
Защото за нас, българите, борбата е спорт с традиции. Постигали сме значителни успехи на световни и европейски първенства и на ОИ.
Представянето на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова в Будапеща респектира. Достигнаха до финалите в Будапеща. Тайбе Юсеин спечели финал срещу представител на юпонската школа, която е доминатор в женската борба днес.

Младежки Олимпийски Игри – Буенос Айрес 2018. Игрите и българите

31 октомври 2018

Рекорден брой млади спортисти се състезаваха на третите Младежки Олимпийски Игри (6-18 октомври 2018, в Буенос Айрес). 3998 състезатели от 206 страни си разпределихаотличия в 241 дисциплини в 32 спорта.

През 2018 година в Младежки Олимпийски Игри бяха включени 4 нови спорта: карате, спортно катерене, ролкови кънки и брейкденс. „Искаме да използваме младежките игри като възможност да тестваме нови спортове и събития и да видим как те ще се включат в програмата”, обяви Томас Бах, президент на МОК.

В надпреварата участваха състезатели от 14 до 18 години. Игрите в Буенос Айрес бяха и първото олимпийско събитие, в коетоучастват равен брой представители при мъжете и жените.

Томас Бах се надяваше с Игрите в Буенос Айрес да започне „нова ера” в олимпийското движение.

Кариерните форуми привличат интереса на предприемчивите, креативните

11 октомври 2018

Кариерните форуми превличат интереса на предприемчивите, креативните, позитивните
През септември 2018 слизаш на метростанция „Сердика”, в центъра на столицата, слизаш от влакчето, концентриран или с разпиляни мисли и погледът ти отива…в стълба със слогани и мисли.
Стълба на изхода от метрото.„Напред и нагоре” „понякога е у дома”. Прочетено на различни, но едно до другостъпала на стълбата. Много ефектно. Заслужава си да помислиш.
„Напред и нагоре” е мисъл, изведена от организаторите на поредното издание на престижен кариерен форум, който се провежда в София много години.