ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Австралийската звезда в кариерата на Григор Димитров през 2020

14 януари 2020

2020 започна за топ-тенисистите в света с изяви в отборния турнир „АТР къп”, който се провеждаше на кортовете в Австралия. Отборите се представяха със звездите. Лидерите в тимовете, класираните най-напред в рейтинга, по регламент излизаха един срещу друг.
Турнирът започна шеметно за България. Българският тандем Григор Димитров – Александър Лазаров сътвори зрелищен мач в карето. Изтръгна успех срещу фаворита Великобритания.
За Григор Димитров турнирът бе и двойно предизвикателство: завръщане в игра за националния тим и старт на нов сезон. В предходния той се завърна на корта след контузия и имаше известни колебания в играта.

2019: незабравима година за българските зимни спортове

07 януари 2020

Никога в историята на мъжкия биатлон у нас преди 2019 наш спортист не е извоювал медал от световно първенство.

"Не могат да се опишат емоциите , които преживяхме по време на състезанието, каза легендата Екатерина Дафовска, председател на БФБ. „Огромна благодарност на Владо, треньорите Захаров и Панков, на невероятният ни ваксмайсторски екип”.

С постигнатото през сезона и от Красимир Анев, и от Владимир Илиев, България спечели признание. Страната оставя дълбока следа в историята на този спорт.

В търсене на комуникативност. Асоциации в действие

11 декември 2019

Младите българи зад граница създават свои сдружения. Основават асоциации/организации.
Тези сдружения реализират общуването им. Предлагат им възможност за включване в инициативи и проекти.
Ефективността на много от структурите най-пряко зависи от развитието на диалога вътре в сдружението...