ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Австралийската звезда в кариерата на Григор Димитров

18 февруари 2019

„Новак пристига в Мелбърн като шампион на "Уимбълдън" и US Open и няма причина да мислим, че серията му ще приключи тук”, каза Матс Виландер.
Известният тенисист от близкото минало от синия екран на „Евроспорт” пак даваше оценки кой как ще се представи в турнира.

„Съмнявам се, че отново ще видим 6-часов финал между Джокович и Надал, защото кортовете са твърде бързи за това”, вметна също така шведът. И обобщи: „Големите трима се целят в трофея”.

Големите трима са…Джокович, Надал, Федерер. Нас обаче повече ни вълнуваше дали и как носителят на 7 титли от Grand Slam в кариерата си щеше да забележи в Мелбърн появата на Григор Димитров.

Грета Мутлу излиза в концерти пред родна публика

30 януари 2019

В края на 2018 г. струнен квартет „Мириад” излиза пред българската публика. Представят прозведения на Шуберт, Пърсел, Шулхоф и Лудвиг ван Бетовен.

В медиите ни поясняват кратко, че музикантите са изключителни солисти.
Квартетът е с международно участие: включва американката Емили Нобел, британката Франческа Гилберт, латвиеца Петерих Соколовский и …Грета Мутлу.
Погледът ни ще е привлечен от Грета Мутлу, българска цигуларка. Участието на български музиканти в международни музикални формации винаги е престижно.

Боян Петров – изключителния алпинист, който изкачваше Хималаите…

22 януари 2019

Учен, биолог, зоолог, той не е кабинетен учен, който работи в Националния природонаучен музей. Не е и необикновен изследовател, а алпинист.
Хоризонтът, който има пред себе си, като алпинист, завърта или преобръща мислите ни кой стои насреща.
14х 8 000 - звучи като мечта, а той смело казва – не е мечта, а цел.
Боян Петров е не голямо име, а емблема на несломимия дух, алпинист с феноменална психика.