ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Григор Димитров пред US Open

14 август 2018

Най-добрият български тенисист Григор Димитров все още чака своя звезден миг през 2018. Без съмнение, този миг е свързан най-вече с нов триумф в един турнир от ранга на Мастърс 1000(Торонто, Синсинати) или Grand Slam(US Open).
Подобен успех би бил затвърждаване на позициите. Григор е тенисист от топ 10 в света днес. Винаги се стреми към перфекционизъм и работи упорито върху нивото на играта си.
При тези контузии, които извадиха извън строя за дълги месеци и Мъри, и Джокович, и Раонич, и Нишикори, през 2017, няма как като наблюдатели на красивата игра отстрани да не сме по-пестеливи в оценките и не толкова придирчиви към резултатите в един конкретен турнир.

Звездните мигове на младата цигуларка Зорница Иларионова

20 юли 2018

Концертите на именитите български музиканти Светлин Русев или Веско Ескенази са събитие в музикалния живот на града и страната.
Те са големи имена на българския музикален подиум днес. Реализиращи се извън България, те имат много планове, свързани и с българската музикална сцена.
Млади музиканти с устрем вървят по стъпките на именитите си колеги. Едно от тези големи дарования е Зорница Иларионова.
Миналата година тя излезе на концертния подиум в София заедно с големия цигулар Веско Ескенази. Представени бяха произведенията: „Годишните времена“ от Антонио Вивалди и „Годишните времена на Буенос Айрес“ от Астор Пиацола.

Пенка Кунева и музиката на Холивуд

09 юли 2018

Холивуд е меката на киноиндустрията. В Холивуд печелят слава и признание най-големите кинорежисьори. Но има и много професионалисти, свързани с продукцията на Холивуд, които работят по продукта и са „зад кадър”.