ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Актьорът Димитър Маринов и Американската мечта

12 септември 2018

Когато стане дума за Американска мечта, има много варианти за поглед към темата. Към успелия живота, в житейските стратегии или в реализацията си.
Успяват като правило много силни личности - с усилия и компромиси, с много усилия и малко компромиси, с проявен силен характер и кауза.
Актьорът Димитър Маринов вече се снима и във филми в Холивуд. Актьор в Америка. И това ни кара да насочим мисли и към Американската мечта в живота на един актьор.

Александър Димитров - радетел за духовност и самочувствие

29 август 2018

„Няма смисъл да живеем разделени и без да се познаваме”, ще каже Александър Димитров, лидер на сдружение ГЛАС в Босилеград. Сдружението е сред най-активните структури на българите в Западните покрайнини.
Босилеград и Цариброд са емблематични центрове в чужбина за българска духовност и българска национална идентичност. Историята е отредила тези селища да са извън пределите на България днес.
Историята на Европа е наситена с много превратности и обрати, с постижения и проблеми. През 20 век някои територии на Европа имат своето сложно минало в контекст.

Григор Димитров пред US Open

14 август 2018

Най-добрият български тенисист Григор Димитров все още чака своя звезден миг през 2018. Без съмнение, този миг е свързан най-вече с нов триумф в един турнир от ранга на Мастърс 1000(Торонто, Синсинати) или Grand Slam(US Open).
Подобен успех би бил затвърждаване на позициите. Григор е тенисист от топ 10 в света днес. Винаги се стреми към перфекционизъм и работи упорито върху нивото на играта си.
При тези контузии, които извадиха извън строя за дълги месеци и Мъри, и Джокович, и Раонич, и Нишикори, през 2017, няма как като наблюдатели на красивата игра отстрани да не сме по-пестеливи в оценките и не толкова придирчиви към резултатите в един конкретен турнир.