ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Сноубордистът Радослав Янков е устремен към мечтите…в Пьонгчанг

20 февруари 2018

Ако преди 2-3 години някой бе казал, че български сноубордист ще е реален претендент за олимпийско отличие, сигурнотой би предизвикал усмивка.
Вярно, на Олимпийските игри в Сочи 2014 изключителната сноубордистка Александра Жекова в бордъркроса почти докосна олимпийския бронз.
В Сочи италианката Майоли с хипер агресивно каране рискува да излети извън пистата и повлече със себе си и Саня…към пропуснатата Мечта.
И ако медал за Саня за нас би било сюрприз, то медал…за сноубордиста Радослав Янков в Пьонгчанг би било… сбъдване на прогноза на букмейкъри.

ОИ в Пьонгчанг, Южна Корея: олимпийски пулс и импулси и българите

14 февруари 2018

През февруари в Пьонгчанг, Южна Корея се провеждат поредните ОИ. Забравяме за размирния Близък Изток и се съсредоточаваме върху Спорта.
Не забравяме, че ОИ са празник. По време на провеждането им се прекратяват войни. Те са признание за мирния свят, в който живеем.
ОИ се провеждат сега в сложна ситуация, белязана с отстраняване на Русия от ОИ. С отделно решение на МОК за участие в ОИ 2018 са поканени да участват отделни руски спортисти.
Казусът е безпрецедентен за ОИ и МОК. Допинг скандалът, с който се свързват всички действия, позиции и решения по темата на МОК – също.

2017. Кристиан Костов с Beautiful Mess смая Евровизия

29 януари 2018

Евровизия 2017 ще остане задълго в мислите и спомените на всички сънародници, които ...които вярват в мечтите. Заслугата за това е преди всичко на Кристиан Костов и на екипа, създал "Beautiful Mess".

Мечта на всеки млад изпълнител в поп и рок музиката е да стигне до триумфа на най-престижния музикален конкурс в Европа днес.

Споменът, че оттук са тръгнали магическите ABBA, да кажем, кара всеки да се поклони пред конкурса. Евровизия свързва, привлича, омагьосва, по особен начин държи на модерното и разнообразието.