ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Виктория Василенко – една от новите звезди на музикалния небосклон

18 март 2020

Тя няма и 30 днес. Представя се на фестивали. Впечатлява специалисти. За младата пианистка вече се разсъждава като за една от ярките звезди на музикалната сцена.
Телевизията, интернет игрите, развлеченията остават на заден план. „От дете предпочитах да прекарвам времето си с Моцарт вместо с детски филмчета”, ще каже младата пианистка.
Проникната е от страст. Проникновено живее с музиката. „Любовта ми към музиката а и към изкуството като цяло са голяма част от живота и личността ми, за което съм благодарна”, отбелязва Виктория.

Григор Димитров в Акапулко

05 март 2020

Григор Димитров обича да играе в Акапулко. Пази скъпи спомени от тук. През 2014 година тук той вдигна трофея. Две години вече няма титла.
По-важно за него обаче бе, че по пътя към евентуален финал тук го очакваше не само легендата Рафаел Надал, но и швейцарецът Стан Вавринка. Двамата си разменят победи.
Швейцарецът остава за него, ако не неудобен, то много коварен и сложен съперник. И не само на червени кортове, където щвейцарецът видимо е по-силен.

Триумф на Едмонд Назарян в Рим

26 февруари 2020

Географията на успешните нации в спорта „борба” в световен план се променя. Днес тя насочва към силното представяне на Русия, Иран, Япония, Грузия, Азербайджан, Турция, САЩ…Сред лидерите е и България.
Всеки триумф има особена цена. Европейски и световни шампиони трудно защитават позициите си. Променят се категории. Някои от тях са определени за олимпийски, други – не.
Наскоро Едмонд Назарян в кат.55 кг., класически стил, донесе на страната ни тройна радост: хиперталантливият младеж се окичи с европейска титла при мъжете.