ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Десислава Добрева с концерти в България и Канада

17 април 2019

Родна медия написа: Истинска звезда на One Love Tour във Варна. Проявата предлага концерти на български и македонски изпълнители.
Сменят се музикантите и дестинациите, остава силата и смисълът на идеята: заедно на сцената, заедно с мечти и в мисли.
С инициативата One Love Tour български и македонски артисти паралелно във времето радват публиката в български и македонски градове.
Next Time, Криско, Слакатрастика и Графа се качват на сцената в Банско в края на юли.Дни по-късно, на сцената на Морската градина във Варна към тях се присъединява и Деси Добрева.

Българин взе голямата награда в конкурс на National Geographic

09 април 2019

Снимка на хиляди неизползвани автомобили, паркирани в пустинята Мохаве, беше избрана за носител на голямата награда на конкурса на списание National Geographic за 2018 г.

Фотографията е озаглавена "Нереално" и неин автор е българинът Ясен Тодоров, който от години живее в САЩ, съобщи National Geographic.

Цигуларят Ясен Тодоров от близо 20 години развива страст към небето. Днес той е летателен инструктор. Започва да се занимава с фотография, защото иска да сподели страстта си със света отдолу.

Триумф на Владимир Илиев на световното първенство по биатлон

26 март 2019

Сребърният медал, извоюван от биатлониста Владимир Илиев на световното първенство в Йостерсунд през 2019, в дисциплината 20 км., реално е голям триумф за българския спорт.

Никога в историята на мъжкия биатлон у нас преди 2019 наш спортист не е извоювал медал от световно първенство.

"Не могат да се опишат емоциите , които преживяхме по време на състезанието, каза легендата Екатерина Дафовска, председател на БФБ. „Огромна благодарност на Владо, треньорите Захаров и Панков, на невероятният ни ваксмайсторски екип”.

С постигнатото през сезона и от Красимир Анев, и от Владимир Илиев, България спечели признание и оставя дълбока
следа в историята на този спорт.