ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Европа, Европа...От изолация - към нормализация

28 юли 2020

Няма остър сблъсък на интерпретации. Експерти вече са се произнесли. Пандемията ще отмине. Вирусът няма да изчезне. Друга ситуация ли е това?
Трябва да се научим да живеем с вируса. Да водим нормален живот. Без обаче заразата да е изчезнала. Има ли място за спокойствие и самочувствие?
Заразата в България затихна през юни. През юли, обаче, показателите със заразените…с коронавирус рязко скочиха нагоре. Няма втора вълна, но има коригирани показатели.

Изолация и излизане от изолация. Френският модел

14 юли 2020

Франция обяви на 17 март извънредно положение. Вече бяха обявили извънредно положение и в Италия, и в Испания. Закъсня ли Франция?
В този момент заразата вече не бе изненада за Европа. С всеки изминал ден ставаше все по-ясно, че ситуацията изглежда застрашителна. Разпространението на заразата завари Европа слабо ориентирана: затваряне на границите на минутата?
Това, което изглеждаше като немислимо вчера, бе наложена реалност днес. И „днес” за гражданите престана да съществува. Затворените граници щяха да означават „друго днес” – нова реалност „спряло време”.

Григор Д. в Белград

23 юни 2020

Adria tour е едно от първите (спортни) събития в края на пандемията. Мини-турнири се играят в 4 уикенда в четири държави на Балканите: в Сърбия,в Хърватия, в Черна гора, в Босна и Херцеговина…
Идея на Джокович. Изключително изобретателно. Изключително предизвикателно. И малко рисково: има ли контрол върху движението на публиката?
В турнира в Белград бяха поканени и се включиха 3 звезди от топ 10 - Джокович, Александър Зверев и Тийм, както и Григор Димитров, №18 днес.