ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

2021. Григор Димитров приключи годината в приповдигнато настроение

12 януари 2022

Равносметките в края на годината не са нещо необичайно: има ги в политиката, има ги в културата, има ги в спорта.
Всеки коментира или интерпретира успехи или неуспехи, радва се на постигнатото или съжалява за пропуснати възможности.
Григор Димитров завърши сезона с паметен успех на „Мастърс”. В турнир от ATP надделя с 2:1 сета срещу тенисист от топ 3, при това във възход.

Младите хора и обучението в чужбина по време на пандемия

08 декември 2021

Хиляди млади хора от България пътуват всяка година за обучение в Европа. Дестинациите са известни: Великобритания или Германия. Пътуват не само натам…
Публична тайна е, че по-голямата част от учениците от елитните/езиковите гимназии правят това.Заминават за обучение в Западна Европа.
Те пътуват на Запад, но съвсем не напосоки. Граждани сме на ЕС. Изборът е направен след консултации: къде и какво се предлага. За мнозина изборът е резултат от посетени форуми на чужди висши училища у нас.

Мецосопраното Светлина Стоянова пред публиката във Виена и София

23 ноември 2021

Изпълнителите са все известни имена, които в един момент от своята кариера са пяли в Щаатсопер, поясняват медии: Валентина Нафорнита, Маргарита Грицкова, Клеменс Унтеррейнер, Олга Безсмертная, Самуел Хазелхорн…

Престижно е, когато две големи български звезди в музикалното изкуство са поканени в представителната програма, с която се възстановява сезонът. Но, не.

В програмата има и още едно българско включване. И то е на мецосопраното Светлина Стоянова. Специалисти вече я определят като новата ярка звезда на българската опера.