ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Eвропейски игри.Успехи и надежди(2)

13 август 2019

На Вторите европейски игри в Минск 2019 България постигна по-силен резултат накрая от първите Европейски игри, състояли се в Баку 2015. България извоюва повече медали, повече златни медали.
През 2020 година предстоят ОИ в Токио.За всеки спортист представянето на ОИ е върхов момент в професионалната кариера. Към тази изява той се стреми с всички сили.
Подготовката на елитните спортисти е съсредоточена в четиригодишен олимпийски цикъл. И затова в някои спортове в Минск се водиха яростни битки за класиране напред.

Брекзит и реализация. Съмнения, настроения, намерения

22 юли 2019

Темата за смяната на работното място за висококвалифицираните мигранти в ЕС стана и актуална, и двуостра. Става дума за UK и произнасянето на британците на референдум по Brexit.
В UK „за” Brexit се произнесоха на референдум към 2/3 от британците в пенсионна възраст. И в същото време пак към 2/3 от младите хора бяха „против”.
Висококвалифицираните професионалисти бяха сред най-обезпокоените от Brexit при стартирането на процедурата на процеса по напускане.

Eвропейски игри – Минск 2019. Българското представяне

09 юли 2019

В края на юни се проведоха вторите в историята Европейски игри (2019). В Минск си дадоха среща към 3700 спортисти от 50 държави, състезаващи се в 19 вида спорт.
За участие в игрите отпътуваха и 85 български спортисти.
България разчиташе на силно представяне в Минск в борбата и бокса, в художествената гимнастика и стрелбата.