КАЛЕЙДОСКОП

Концерт на пианистката Анжела Тошева в Словакия

07 декември 2017

Вечерта на 15 ноември 2017 публиката в залата "Ян Циккер" в историческото здание на кметство Банска Бистрица приветства известната българска пианистка Анжела Тошева. Майсторското ѝ изпълнение успя да настрои сърцата на присъстващите в един общ тон, макар че рециталът бе наречен "Три погледа към звука." В Циккеровата зала прозвучаха произведения на Бетовен, Циккер и Големинов, звучеше музика повдигаща, успокояваща, игрива, ...Словашката публиката с възторг прие многостранната личност на пианистката.

От Чикаго. Българското училище ме научи…

07 декември 2017

БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ МЕ НАУЧИ ДА СЪМ ГОРД БЪЛГАРИН

Кризата в Каталуния(2) Блок материали

06 декември 2017

Отстраненият каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че "винаги" е бил готов да приеме "друга връзка с Испания" и че "все още е възможно" алтернативно на независимостта решение, предаде "Ел мундо".

Българският посланик в Мадрид посети Севиля

06 декември 2017

Посланикът на Република България в Кралство Испания Иван Кондов беше на официално посещение в Севиля и се срещна с президента на Diputación Фернандо Родригес Виялобос.

Аржентинско кино с български вкус

05 декември 2017

Киното на латиноамериканската страна не се нуждае от представяне. То отдавна е завоювало своето място на световните екрани. Но аржентински кинотворец с български корени - това вечее новина. Касае се за нашата сънародничка Ерика Колефф. Талантлив сценарист и режисьор, тя е от новата вълна в аржентинското кино.