КАЛЕЙДОСКОП

Паметна плоча на Васил Левски в Атина

22 февруари 2018

Паметна плоча на Васил Левски в Атина

Сертификати за български младежи в Чикаго

21 февруари 2018

Втора група български младежи в Чикаго получи дипломите си по български за Seal of Biliteracy

Пловдивчанка основа Малката България в Чикаго

21 февруари 2018

Пловдивчанката Лили Паслиева е сред съвременните народни будители. Тя е основател на Български учебен център “Знание“ и българските училища „Родолюбие“ и „Родна реч“ в Чикаго. Те са част от средищата, в които се пазят и съхраняват българският език, традиции и култура. Подпомага се и адаптирането на българите на американска земя

Изложба „Вечната България“ в Буенос Айрес

20 февруари 2018

С голям успех в Автономен град Буенос Айрес, столица на Република Аржентина, се представя изложбата „ВЕЧНАТА БЪЛГАРИЯ“ – един прозорец в града, за да познаете България. Изработена е и представена от Аржентинско-българската фондация – институция, която вече повече от три десетилетия работи непрекъснато за популяризането на България в Аржентина чрез информативни щандове, изложби, прожекции на филми, курс по български език, група за български фолклор и вокална група. Събитието е посветено на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз и е под патронажа на Българското посолство, на Организма за защита правата на гражданите на Автономен град Буенос Айрес и Аржентинската федерация на чуждестранните дружества.

От Босилеград. Един концерт като повод

20 февруари 2018

На 29 декември 2017г. Центърът за култура в Босилеград изнесе Новогодишен концерт в Голямата зала на Културния дом. Концертът беше ретроспектива от най-успешните изяви на танцовия състав и на хора „Босилеградско славейче” при Центъра за култура в Босилеград.
В препълнената зала босилеградската публика има̀ възможността да се наслади на песните и танците на босилеградските изпълнители. Танцовият състав, под ръководството на хореографа Сашо Радованов, съпроводен от оркестъра, чийто ръководител е Дражен Методиев, обраха овациите на публиката. Хорът „Босилеградско славейче”, подготвен от музиканта Димитър Русев, блестящо изпълни народни песни и вдигна публиката на крака.
Както му е редът, водещите на концерта похвалиха усърдието на Община Босилеград, както и кмета Владимир Захариев, за подпомагането и реализацията на традиционния босилеградски фестивал „Краище пее и танцува”, както и за заделянето на средства за закупуване на музикални инструменти.