КАЛЕЙДОСКОП

Силви Вартан с концерти във Варна и София

19 април 2018

Мега звездата на френската поп и рок сцена Силви Вартан прави два концерта в България на 19 април във Варна и 21 април в София.
Прощалните концерти включват най-популярните и обичани песни от всички албуми на изпълнителката досега.

Изложба на Светлин Русев в Москва

18 април 2018

Само Светлин Русев може да събере на едно място елит от София и Москва, се говореше вчера из руската столица. Там големият художник откри изключителна изложба, организирана от българското посолство в мегаполиса, културния ни институт в Москва иРуската академия, на която Светлин Русев е чуждестранен почетен член. Платната му са подредени в уникалната Галерия на Зураб Церетели в историческия център на древния град.

„Посоки“ на кинофестивал на Европейския съюз в Чикаго

18 април 2018

От 9 март до 5 април в Чикаго, във филмовия център Gene Siskel, се провежда 21-вият Годишен кинофестивал на Европейския съюз. Този най-голям фестивал в Северна Америка показва жизнеността на европейското кино с 61 премиери в Чикаго, представляващи всичките 28 държави от ЕС.

Посрещат Великден в Желязната църква в Истанбул

17 април 2018

Няколко хиляди православни българи посрещнаха Великден в реставрираната българска Желязна църква край Златния рог в Истанбул, предаде БТА. Повече от 10 автобуса със сънародници са пристигнали от България специално, за да присъстват на пасхалното богослужение снощи в храма и той бе изпълнен до краен предел, мнозина стояха в двора.

Великден в Бесарабия

17 април 2018

Повече от два века за българите в Бесарабия Великден, Пасха е един от най-големите празници в християнския календар.